ep explotacion petrolera
Mohssen Assanimoghaddam/dpa - Archivo

La petroliera italiana Eni va registrar pèrdues de 2.929 milions d'euros al primer trimestre de 2020, en contrast amb el benefici net atribuït de 1.092 milions del mateix període de l'any anterior, a conseqüència del doble impacte en els seus comptes de la pandèmia de Covid-19 i de l'enfonsament dels preus del petroli en l'últim tram del trimestre.

ENI

  • -
  • -

En aquest sentit, Eni va atribuir les seves pèrdues principalment a l'ajust a preus de mercat del valor en llibres dels inventaris al final del trimestre, a més d'assumir l'impacte advers de la deterioració del valor d'actius en el negoci de petroli i gas, així com en el valor raonable de derivats.

La xifra de negoci de la companyia transalpina entre gener i març va caure un 25% interanual, fins a 14.086 milions d'euros, mentre que la seva producció d'hidrocarburs va disminuir un 3,6%, fins a 1,774 milions de barrils al dia.

"El període a partir de març ha estat el més complex que l'economia global hagi vist des de fa més de 70 anys", va declarar el conseller delegat d'Eni, Claudio Descalzi, subratllant que, en el cas del sector energètic, i en particular del segment de petroli i gas, "la complexitat va ser encara més gran pel solapament dels efectes de la pandèmia i del col·lapse dels preus del petroli".

No obstant això, el primer executiu d'Eni va subratllar la robustesa del balanç de la petroliera, destacant que compta amb més de 16.000 milions d'euros de liquiditat disponible, la qual cosa permetrà a la companyia afrontar la caiguda del negoci derivada de la baixada dels preus i de la pandèmia.

"Com tothom, esperem un 2020 complicat, però gràcies a les nostres fortaleses estem segurs que reprendrem ràpidament el nostre trajecte cap a un futur fins i tot més rendible i sostenible", va afegir.

D'aquesta manera, Eni confia en una recuperació gradual del consum de petroli, gas i electricitat durant la segona meitat de l'any als mercats de referència de la companyia, que ha reduït a 45 dòlars el seu preu de referència per al Brent al 2020 i a 55 dòlars per barril al 2021.

La petroliera va anunciar un ajust de la seva despesa de capital (Capex) de 2.300 milions d'euros al 2020 i va anticipar una reducció addicional d'entre 2.500 i 3.000 milions d'euros al 2021. Així mateix, Eni preveu una producció d'entre 1,75 i 1,80 milions de barrils al dia al 2020, inferior a l'estimada originalment, a conseqüència de la retallada del Capex, els efectes de la pandèmia i la menor demanda.

Noticias relacionadas

contador