ep archivo   logo de enel
ENEL - Archivo

Enel i la seva filial a Xile han tancat la venda de la totalitat de les seves participacions al capital social d'Arcadia Generación Solar, una empresa xilena que té una cartera de quatre plantes fotovoltaiques operatives per a una capacitat instal·lada total d'aproximadament 416 MW a Sonnedix, productor internacional d'energia renovable.

  • -
  • -

De conformitat amb l'acord, el comprador va pagar una contraprestació total de 556 milions de dòlars nord-americans, equivalents a aproximadament 525 milions d'euros, corresponents al 100% del valor empresarial acordat per les parts.

Segons assenyalen en un comunicat, s'espera que la transacció generi un impacte positiu en el deute net del grup Enel al voltant de 525 milions d'euros i en els ingressos nets reportats per al 2023 d'aproximadament 50 milions d'euros. Per contra, la transacció no tindrà impacte en els resultats econòmics ordinaris del grup.

La transacció s'ha tancat després del compliment de totes les condicions suspensives establertes a l'acord de compra d'accions signat el 12 de juliol passat, incloent-hi l'autorització de l'autoritat antimonopoli de Xile, Fiscalia Nacional Econòmica (FNE).

En línia amb les prioritats estratègiques del Grup Enel, l'operació "contribueix a l'objectiu de millorar constantment la rendibilitat del capital emprat en suport de plans de desenvolupament futurs".

Noticias relacionadas

contador