ep logo de enel
ENEL

Enel ha signat un acord per vendre el 50% de Gridspertise a CVC, que pagarà una contraprestació total d'uns 300 milions d'euros, equivalent a un valor d'empresa de 625 milions d'euros, que podria arribar als 1.000 milions d'euros mitjançant possibles pagaments diferits.

  • -
  • -

S'espera que la transacció general generi un impacte positiu a l'EBITDA d'Enel d'aproximadament 500 milions d'euros, juntament amb un efecte positiu esperat al deute net consolidat del grup d'uns 300 milions d'euros.

El tancament de la venda, previst per a finals de 2022, està subjecte a certes condicions suspensives habituals per a aquest tipus de transaccions, entre les quals hi ha l'obtenció de diverses autoritzacions administratives necessàries per a la transferència a CVC de la quota del 50% en Gridspertise, específicament en relació amb el procediment de poder daurat amb la Presidència del Consell de Ministres d'Itàlia i l'autorització que ha de ser emesa per les autoritats antimonopoli competents.

Després de la transacció, Enel i CVC operaran la companyia en un règim de control conjunt. La transacció està en línia amb el Pla Estratègic actual del Grup Enel, sota el model Stewardship, que contempla inversions realitzades amb tercers, incloent-hi la possibilitat que el grup monetitzi la seva experiència i ofereixi serveis als socis.

Gridspertise, creada el 2021, proporciona als operadors de xarxes de distribució accés a solucions sostenibles d'avantguarda per a la transformació digital de les xarxes de distribució d'electricitat.

"Amb aquesta associació, estem unint forces amb CVC per recolzar el creixement de Gridspertise i permetre encara més l'èxit de la seva missió, subratllant la importància dels operadors del sistema de distribució i la transformació digital de la infraestructura elèctrica en el procés de transició energètica", assenyala Francesco Starace, CEO i Gerent General d'Enel."

contador