ep archivo   enel y endesa alcanzan la mejor puntuacion de su historia en el indice dow jones
ENEL - Archivo

Enel, propietària del 70,10% d'Endesa, ha anunciat aquest dimecres que, per al 2026, espera un EBITDA ordinari entre 23.600 i 24.300 milions d'euros i que el benefici net ordinari augmenti fins a 7.100-7.300 milions d'euros.

  • -
  • -

Així ho ha comunicat amb motiu de la presentació del seu Pla Estratègic 2024-2026, que inclou també com a objectiu una política de dividends “simple i atractiva”, amb un dividend mínim fix de 0,43 euros per acció per al període 2024-2026, amb un augment potencial fins a un 'pay out' del 70% sobre el benefici net ordinari "si s'assoleix la neutralitat del flux de caixa".

La companyia ha dit que, durant el període del Pla 2024-2026, espera centrar-se en la rendibilitat, la flexibilitat i la resiliència a través de l'assignació "selectiva" de capital per maximitzar el perfil de risc/rendibilitat del grup. Així mateix, es focalitzarà en l'eficiència i l'eficàcia, impulsant les operacions del grup, basades en processos simplificats, una organització "àgil" i posant el focus a les principals zones geogràfiques, així com a la disciplina de costos per impulsar la generació de tresoreria i compensar la dinàmica inflacionista i l'augment del cost del capital.

A això s'hi afegeix la sostenibilitat financera i mediambiental "per perseguir la creació de valor alhora que aborden els reptes del canvi climàtic".

"La disciplina financera serà la pedra angular de la nostra estratègia"
(Flavio Cattaneo, CEO Enel)

Per al període 2024-2026, el grup preveu un capex brut total d'aproximadament 35.800 milions d'euros a través de més inversions en xarxes on s'apliquen marcs reguladors "justos i estables", aprofitant també l'accés a subvencions europees. Així mateix, apunta a un enfocament menys intensiu en capital i menys arriscat en energies renovables.

Segons ha detallat, uns 18.600 milions bruts de capex es destinaran a Xarxes, 12.100 milions, a Renovables, i al voltant de 3.000 milions d'euros bruts de capex a Clients.

El grup ha dit que té previst centrar les seves inversions "allà on els rendiments siguin visibles, els marcs normatius siguin remuneratius i els entorns macroeconòmics i polítics siguin estables", amb el 49% del capex brut invertit a Itàlia, el 25%, a Iberia, el 19%, a Llatinoamèrica i el 7%, a Amèrica del Nord.

"L'Estratègia que anunciem avui pretén remodelar el Grup Enel en una organització més àgil, flexible i resistent, ben posicionada per afrontar els reptes i aprofitar les oportunitats que puguin sorgir en el futur. Durant els propers tres anys, adoptarem un enfocament més selectiu de les inversions per maximitzar la rendibilitat i minimitzar els riscos", ha declarat Flavio Cattaneo, conseller delegat d'Enel.

"Ens centrarem en els nostres principals països aplicant estratègies integrades, centrades a les xarxes, les energies renovables i la creació de valor al segment de clients mitjançant ofertes comercials combinades. La disciplina financera serà la pedra angular de la nostra estratègia, impulsant la generació d'efectiu i l'eficiència, i la sostenibilitat seguirà guiant les nostres decisions empresarials. Duent a terme aquestes accions, aconseguint els nostres objectius, podrem reforçar encara més la posició financera del grup i augmentar la creació de valor, garantint una sòlida rendibilitat per als nostres accionistes".

contador