ep parque eolico de enel de high lonesome en eeuu
ENEL

Enel ha arribat a un acord de col·laboració amb la corporació elèctrica d'Israel (IEC, per les seves sigles en anglès) per trobar 'startups' que cerquin solucions innovadores en l'àrea d'infraestructura i xarxes.

L'acord s'ha celebrat mitjançant un esdeveniment en el qual han participat l'ambaixador d'Itàlia a Israel, Gianluigi Benedetti; el conseller delegat d'IEC, Ofer Bloch; el president d'IEC, Didi Paz, i el cap d'infraestructura i xarxes globals d'Enel, Livio Gallo.

"Aquest acord marca una fita significativa en el camí d'Enel en la cerca del model d'innovació oberta", ha destacat el director d'Innovació i Sostenibilitat d'Enel, Ernesto Ciorra.

Ciorra ha ressaltat que l'encreuament d'idees en un projecte té un valor "incommensurable" en un escenari "cada vegada més desafiador d'Infraestructura i Xarxes".

En la nova associació, Infralab aportarà el seguiment i la participació de noves empreses locals i internacionals, mentre que IEC tractarà d'adoptar solucions en l'àmbit empresarial.

Les empreses emergents que participen en el programa Infralab també podran aprofitar les instal·lacions d'IEC, a més de l'accés a la infraestructura d'IEC i Enel tant a Israel com a l'estranger, la qual cosa permet l'accés a equips, dades, així com del paquet d'innovació de Infralab que inclou tutoria empresarial i tecnològica.

Les 'startups' també treballaran per a identificar tecnologies que tinguin com a objectiu accelerar els processos de construcció, operació i manteniment d'instal·lacions elèctriques, així com la resiliència de la xarxa, que permet el control remot i el monitoratge de les xarxes, la transició a fonts d'energia renovables i la protecció d'infraestructures crítiques enfront de ciberatacs.

A través de l'acord, Infralab i IEC compartiran el seu portfolio de 'start-ups', promovent reunions periòdiques i organitzant esdeveniments a través dels quals les empreses podran compartir experiències i idees.

Infralab, com a soci tecnològic i estratègic d'IEC, facilitarà la identificació de desafiaments específics i l''scouting' de 'startups' en col·laboració amb l'Enel Innovation Hub a Tel Aviv. Finalment, a través de 'bootcamps', un equip d'experts seleccionarà els projectes més innovadors que seran desenvolupats i provats dins del programa.

Noticias relacionadas

contador