ep imagen cedida por la compania electrica endesa
ENDESA

Endesa ha arribat a un preacord amb Alcoa per al subministrament de 1.349 GWh d'energia eòlica anuals a la fàbrica de San Cibrao, a la costa nord de Galícia. El pacte, que té una durada de 10 anys, començarà el 2024. data en què es preveu reiniciar la producció i arrencar les cubes d'electròlisi a la planta després de dos anys aturades.

  • 17,35€
  • 0,64%

Segons el comunicat enviat per Endesa, la companyia assumirà aquest compromís a través dels projectes d'energia eòlica que la filial renovable de la companyia, Enel Green Power España, tramita a Galícia i que generaran més de 900 MW de nova capacitat renovable.

El preacord bilateral s'emmarca en el pla d'Alcoa per reactivar la producció d'alumini primari a San Cibrao a partir del 2024 en un context alcista del preu de l'energia, assegurant preus estables amb què s'ajuda a la competitivitat de la indústria gallega i al complex industrial d'Alcoa San Cibrao, establert el 1980 a cavall entre els municipis lucenses de Cervo i Xove.

"Els contractes a llarg termini han esdevingut una eina fonamental per mitigar riscos vinculats als preus i donar estabilitat a llarg termini en la cobertura de les necessitats energètiques dels nostres clients", assenyala Javier Uriarte director general de Comercialització d'Endesa. "Ens permet consolidar la nostra relació amb Alcoa amb aquest nou precontracte que reafirma l'aposta de les dues companyies per la sostenibilitat i pel desenvolupament socioeconòmic de Galícia", afegeix.

Els projectes d'energia eòlica associats a aquesta col·laboració, executats per Enel Green Power España, tenen accés i connexió a la Xarxa de Transport i estan en tramitació administrativa. En aquest sentit, la Xunta de Galícia ha estat informada del preacord entre les dues companyies i s'ocuparà de la coordinació per a l'avenç del projecte a plena satisfacció de totes les parts implicades.

Noticias relacionadas

contador