ep el consejero delegado de endesa jose bogas 20220429134909
CARLOS HOYS

Els analistes de Renta 4 han reiterat el seu consell de sobreponderar sobre Endesa, amb un preu objectiu de 24,96 euros per acció, després que la companyia elèctrica hagi publicat els seus resultats del primer trimestre. Tot i això, han alertat sobre la negativa evolució del flux de caixa.

  • 18,21€
  • 1,42%

"Destaca el negatiu flux de caixa operatiu registrat (-476 milions d'euros), afectat de manera temporal per l'evolució del preu de les primeres matèries i principalment pel deteriorament del capital circulant.

Aquest efecte, juntament amb unes majors inversions i el pagament del dividend, eleven el deute net per sobre de les nostres previsions, un 17% enfront del 2021, cosa que eleva el palanquejament fins a 2,5 vegades el deute netat/EBITDA”, assenyalen aquests experts.

"Encara que es registra un descens de l'EBITDA del 10%, alineat amb les nostres previsions, lleugerament pitjor que el consens, si excloem els efectes extraordinaris (186 milions per les regularitzacions del CO2) s'aprecia una millora propera al 10% gràcies a la millora en el negoci de generació convencional, afavorit pels preus elevats", afegeixen.

"La resta de negocis a la baixa, renovables -7% per menor producció en el trimestre, clients registra importants pèrdues pels preus més grans malgrat el fort transvasament de clients regulats a liberalitzats, extrapeninsular també registra pèrdues afectat per la pujada del preu dels combustibles, i xarxes baixa a prop d'un 9% per reliquidacions d'anys anteriors (sense aquest efecte estaria estable)”, expliquen.

"Amb un resultat financer lleugerament inferior a les nostres previsions i uns menors minoritaris, el benefici net baixa un 31% i se situa per sota de les expectatives (sense extraordinaris del primer trimestre hauria crescut un 14%)", valoren.

"No descartem que el deteriorament del circulant pugui ser recollit negativament per la cotització, encara que la companyia ha reiterat els seus objectius de cara al 2022, amb el 90% de l'objectiu de renovables ja executat. Reiterem la visió positiva en el valor", conclouen.

FACTORS POSITIUS I NEGATIUS

Els experts de Bankinter, que aconsellen mantenir el valor, amb una valoració de 22,40 euros per acció, comenten com a factors positius que “el marge unitari en generació i comercialització es manté estable (30 euros/MWh) en un context molt volàtil al sector energètic".

També destaquen l'"estabilitat del negoci regulat de xarxes de distribució i la forta reducció del cost del deute (1,0% enfront de l'1,55% al primer trimestre del 2021)".

Pel costat negatiu, subratllen les "menors vendes d'electricitat (-3% mercat liberalitzat), l'increment de costos operatius (+6%) i el deteriorament al capital circulant".

A parer seu, "la caiguda en resultats resta atractiu l'acció", encara que "els aspectes positius són els avenços en descarbonització (80% de la producció lliure d'emissions), una sòlida posició financera i una atractiva rendibilitat per dividend (6,2 % el 2022)".

Noticias relacionadas

contador