ep centroproduccionendesa
ENDESA
17,06€
  • 0,12€
  • 0,71%

Endesa segueix retallant despeses. La companyia que ve d'anunciar el tancament de les seves centrals de carbó, ofereix ara a un 10% de la seva plantilla de treballadors la prejubilació cobrant fins al 80% del seu salari. Una oferta que ha posat sobre la taula a través d'UGT dins de les negociacions del V Conveni Col·lectiu.

En total, serien una mica més de 1.000 els empleats que poden optar a aquest pla de baixes voluntàries. Per a això, han d'haver cotitzat almenys 25 anys. Totes les sortides han de comptar, a més, amb l'aprovació d'Endesa.

Si compleixen els requisits, aquests treballadors opten que l'empresa els pagui fins a 15 anys del seu sou amb rebaixes que oscil·len entre el 20% i el 40%, segons el seu salari real i els anys que els separin de l'edat de jubilació, fixada als 65 anys actualment. D'aquesta manera, els més allunyats dels 65 anys optaran a cobrar al voltant del 60% i, els més pròxims, al voltant del 80%.

En paral·lel a això, Endesa i els sindicats segueixen embolicats en un conflicte i esperen rebre aquesta mateixa setmana el laude arbitral per tractar, entre altres assumptes, l'exigència dels treballadors i jubilats de l'empresa que volen seguir tenint dret a llum gratis.

Manuel Pimentel, exministre de Treball del primer govern d'Aznar, ha de dictar aquesta setmana una sentència que esperen impacients tant la pròpia Endesa com els sindicats UGT i CCOO, a més de fins a 30.000 persones (entre treballadors i extreballadors de la companyia).

Noticias relacionadas

contador