ep archivo   logo de endesa 20231204115004
ENDESA - Archivo

Enel Green Power Espanya, la filial d'energia renovable d'Endesa, construirà la seva planta d'energia solar més gran amb emmagatzematge en bateries de les Canàries, en terrenys lliures dins la central de Barranc de Tirajana, al terme municipal de Sant Bartomeu de Tirajana, amb una inversió d'uns 11,5 milions d'euros i amb una potència instal·lada de 9,3 MW, que seria equivalent, en termes de producció d'energia, al consum mitjà de més de tres mil llars i unes 7.500 persones.

  • 17,70€
  • 0,25%

La planta fotovoltaica del Matorral, que haurà d'estar en funcionament com a màxim a principis de 2026, es construirà sobre una superfície d'unes vuit hectàrees de terreny, equivalents aproximadament a uns vuit camps de futbol i utilitzarà l'última tecnologia disponible al mercat i tindrà 15.000 mòduls fotovoltaics de darrera generació.

Aquest enclavament d'energia solar del Matorral permetrà, quan estigui en ple funcionament, l'estalvi d'emissions de 1.874,5 tones de CO2 a l'atmosfera, o el que és el mateix, un impacte semblant a plantar gairebé 94.000 arbres o un bosc de 74 hectàrees de superfície.

La nova planta, que està a les fases prèvies a l'obertura de l'obra, compta amb una subvenció a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea, a través dels fons Next Generation, amb 5.691.261,23 euros.

En aquests moments, Endesa treballa en els tràmits previs, una vegada concedida l'autorització, que donaran lloc a la construcció de l'obra civil, així com l'aprovisionament d'equips essencials i els subministraments crítics.

El projecte, segons ha informat la companyia, també inclourà mesures ambientals per minimitzar l'afecció a l'entorn, com ara la integració dels terrenys antropitzats disponibles dins la central de Barranc de Tirajana i la realització de correccions topogràfiques per evitar l'erosió dels sòls.

Un cop concloses aquestes activitats, arriba el moment de la instal·lació elèctrica i la posada en funcionament en diferents fases de proves i posada en funcionament. Les diferents fases de construcció del parc donaran feina, directa i indirecta, a una vintena de treballadors.

Noticias relacionadas

contador