ep parque eolico de canaseca
ENDESA

Endesa, a través de la seva divisió d'energies renovables Enel Green Power España, ha connectat a la xarxa elèctrica un parc eòlic de 18 megavats (MW) de potència a les localitats de Blesa i Moyuela, a les províncies de Terol i Saragossa. La inversió associada a aquest projecte ascendeix a 21,93 milions d'euros.

  • 17,24€
  • 0,52%

El parc eòlic Cañaseca compta amb cinc aerogeneradors de 3,6 MW de potència unitària i generarà al voltant de 55,28 gigavatios hora (GWh) anuals. La seva entrada en servei evitarà l'emissió a l'atmosfera d'unes 25.740 tones anuals de CO₂.

Enel Green Power España va connectar en 2019 a Aragó tretze parcs eòlics localitzats a les províncies de Terol i Saragossa, amb una potència total conjunta de 424 MW. L'any 2020 té previst connectar 82 MW nous de potència eòlica a totes dues províncies.

L'energètica empra un model de desenvolupament de projectes que engloba accions de creació de valor social per a les zones en les quals es construeixen, l'anomenat model de Creació de Valor Compartit (CSV). Els plans CSV són dissenyats juntament amb els agents de l'entorn i el seu objectiu últim és maximitzar l'impacte socioeconòmic que els projectes tenen a la comunitat.

Dins dels plans CSV es prioritza, entre d'altres accions, la incorporació de mà d'obra local, així com la contractació a la zona de serveis de restauració i allotjament de treballadors.

La construcció d'aquesta capacitat renovable respon a l'estratègia del grup dirigit per José Bogas de descarbonitzar plenament el seu 'mix' de generació al 2050, un procés per al qual, segons l'últim pla estratègic de l'empresa, s'ha marcat la pròxima fita d'aconseguir 10,2 gigavatis (GW) de capacitat instal·lada renovable al 2022, enfront dels 7,4 GW estimats per a final de 2019, amb una inversió total d'uns 3.800 milions d'euros.

Endesa gestiona actualment, a través de EGPE, més de 7.477,5 MW de capacitat renovable instal·lada a Espanya. D'aquesta xifra, 4.669 MW són de generació hidràulica convencional; i la resta, 2.808,5 MW, són d'energia eòlica (2.377 MW), solar (352 MW), minihidràulica (79 MW) i altres fonts renovables (0,5 MW).

Enel Green Power, dins del Grup Enel, està dedicada al desenvolupament i operació de renovables a tot el món, amb presència a Europa, Amèrica, l'Àsia, Àfrica i Oceania. Enel Green Power és un líder global en el sector d'energia verda amb una capacitat instal·lada entorn als 46,4 GW en una combinació de generació que inclou eòlica, solar, geotèrmica i hidroelèctrica, i està a l'avantguarda de la integració de tecnologies innovadores en plantes d'energia renovables.

Noticias relacionadas

contador