ep archivo - imagen de archivo de una sede de endesa
ENDESA - Archivo

Endesa, a través de la seva filial de promoció renovable Enel Green Power Espanya (EGPE), ha adquirit una cartera fotovoltaica de 519 MW del desenvolupador espanyol Arena Power. La cartera consta d'onze projectes en desenvolupament a Huelva. S'espera que la seva construcció comenci el 2022 i les operacions, el 2024.

  • 16,94€
  • -1,02%

Els projectes comprats per Endesa suposen una inversió de l'entorn de 350 milions incloent-hi el preu de l'adquisició i el cost de la seva construcció i posada en marxa. Generaran 1.250 llocs de treball durant la seva construcció i 26 durant la posterior fase d'operació i manteniment.

Els onze projectes que formen aquest clúster es troben en sis localitats de la província d'Huelva. En concret, la Palma del Comtat, Villarrasa, Gibraleón, Trigueros, Sant Joan del Port i Beas. Tots evacuaran l'energia generada, que equival al subministrament d'electricitat d'uns 305.000 llars, mitjançant una única línia de transmissió que es connectarà a la subestació Palos. Aquesta subestació està situada al Polo Industrial d'Huelva, una de les aglomeracions empresarials de consum d'energia més grans d'Espanya.

Aquesta potència renovable estarà operativa per eventualment alimentar el projecte de producció d'hidrogen verd presentat per Endesa a Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

Aquestes instal·lacions se sumen al recent inici de les obres, per part d'EGPE, del seu primer parc solar a Huelva capital -Sant Antonio-, amb 30 MW de potència, 18 milions d'inversió i 100 llocs de treball durant el seu període de construcció.

Noticias relacionadas

contador