ep endesa acelera la digitalizacion de la red con 412 millones en proyectos financiados con fondos
ENDESA

Endesa ha anunciat aquest dilluns que, a través de la filial de xarxes, e-distribució, accelera la digitalització de les xarxes elèctriques. La companyia ha presentat projectes per import de 412 milions d'euros dins la iniciativa de digitalització de les xarxes inclosa al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

  • 17,13€
  • 0,44%

Aquesta inversió, cofinançada al 50% per la Unió Europea a través dels Fons Next Generation, permetrà donar nou impuls al procés de transformació de les xarxes de distribució, que exerciran un paper protagonista com a facilitadores de la transició energètica, ha subratllat la companyia en un comunicat.

La companyia ja va executar el 2021 inversions en projectes de digitalització elegibles per ser cofinançats per la UE per valor de 62 milions d'euros, una partida que pujarà a 116 milions d'euros el 2022 i 234 milions el 2023: en total, 412 milions d'euros que seran finançats al 50% pels fons Next Generation de la Unió Europea.

Els principals projectes de digitalització presentats per al període 2021-2023 se centren en la implantació de noves tecnologies per al desenvolupament de les Smart Grids, les xarxes intel·ligents, que inclouen el desplegament de dispositius de modelatge 3D, realitat virtual i augmentada de la infraestructura de la xarxa a través del mapeig aeri i terrestre. Endesa està immersa en la creació d'un bessó digital de la xarxa de distribució, una rèplica exacta de la xarxa elèctrica introduïda a l'ordinador amb què poder realitzar simulacions en totes les condicions possibles, controlar en temps real el funcionament dels diferents components, fer un manteniment preventiu i interactuar amb el personal de camp de forma més eficient.

Noticias relacionadas

contador