ence energia logo
Ence Energía

Ence segueix sense veure la llum al final del túnel. La paperera viu aquest dimecres una altra sessió de fortes caigudes (-7%) que la consoliden ja com a pitjor valor de l'Ibex en el que va de 2019 (-31%).

  • 3,23€
  • 0,31%

L'agència de qualificació creditícia, S&P, va rebaixar aquest dimarts la perspectiva creditícia d'Ence des de 'estable' a 'negativa' per la caiguda del preu de la cel·lulosa, principal matèria primera de treball per a la cotitzada.

En concret, l'agència estima per a aquest any un preu de la cel·lulosa un 20% per sota del registrat en 2018, afectant així el marge brut de l'empresa, que acabarà l'exercici en el 20%, enfront del 27% estimat anteriorment. Segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'agència també fa referència a la creixent contribució del negoci d'Energia Renovable, que aporta "major estabilitat" al grup.

La cel·lulosa ja va ser reflectida com un maldecap d'Ence en els seus últims resultats trimestrals. La companyia va registrar un benefici net de 27,8 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, la qual cosa suposa una caiguda del 69,6% respecte al mateix període de l'exercici anterior.

Aquests comptes es van veure clarament impactades pel mercat de la cel·lulosa, amb un preu net de gairebé 200 dòlars (180 euros) per tona per sota de la seva mitjana en els últims deu anys.

Noticias relacionadas

contador