enagas arturo gonzalo

El conseller delegat d'Enagás, Arturo Gonzalo, ha anunciat durant l'obertura de l''Enagás H2 Technical Day', que se celebra aquest dimarts, la creació d'un Observatori Tecnològic de l'Hidrogen, "per impulsar, aprofundir i compartir els avenços tècnics al camp de l'hidrogen renovable".

  • 14,25€
  • 1,14%

Arturo Gonzalo ha destacat, segons les seves paraules, la importància de la tecnologia "per l'imminent desenvolupament d'un mercat de l'hidrogen a Europa", i ha afegit que "l'Observatori Tecnològic de l'Hidrogen serà un punt de trobada obert als principals agents de la cadena de valor de l'hidrogen2, qualificant l''Enagás H2 Technical Day' com "la primera pedra" d'aquest fòrum.

En concret, aquest observatori tindrà per finalitat "impulsar, aprofundir i compartir els avenços tècnics al camp de l'hidrogen renovable".

El conseller delegat d'Enagás ha apuntat també que "el desenvolupament de l'hidrogen renovable és perfectament viable tecnològicament", amb reptes d'escalat a àmbits com el material dels hidroductes, instrumentació, compressors, emmagatzematge en cavitats salines, adaptació de les xarxes existents, disseny de la xarxa dedicada, manteniment, mesurament i digitalització. "L'hidrogen es transporta per productes des del 1938", i per això "la tecnologia està provada i ara el repte és escalar-la", ha argumentat.

A més, ha afirmat que el context és favorable per a aquest escalat, i, sobre això, ha subratllat que Europa "ho té clar i està augmentant la seva ambició".

Va apuntar que, si per al 2030 el pla europeu REPowerEU fixa en 20 milions de tones el consum d'hidrogen verd, produint-ne la meitat a Europa, la Comissió Europea ja suggereix que per al 2040 la producció de la UE arribi de 35 a 40 milions de tones.

Noticias relacionadas

contador