ep sede central de enagas y logo de la compania
ENAGÁS - Archivo

El dividend no es toca. Ni la crisi del coronavirus, l'impacte del qual ja ha capejat; ni l'evolució del dividend de les seves participades, no influiran en la retribució d'Enagás als seus accionistes. La companyia gestora de la xarxa de gas manté inalterable el seu calendari, que preveu abonar aquest any 1,68 euros per acció.

  • 13,72€
  • -0,65%

Aquest full de ruta marca una línia ascendent a seguir, que passa per elevar el pagament a 1,70 euros per títol el 2021; 1,72, el 2022; i 1,74 euros el 2023. I, a partir d'aquí estabilitat, perquè aquest serà el pagament que es mantingui inalterable fins a l'exercici 2026, segons ha tornat a remarcar avui la companyia en la presentació de resultats dels nou primers mesos del seu exercici.

El president de la companyia, Antonio Llardén, ha indicat durant la presentació a inversors que aquest marc de retribució és independent de les seves participades, en referència, sobretot, a Tallgrass. "Confirmem pagament de dividend 2020 amb independència una empresa pagui abans o després", ha indicat.

EVOLUCIÓ DE LA SEVA INVERSIÓ ALS EUA

En aquest sentit, ha incidit en què la previsió de resultat net de 2020 marca una estimació de 440 milions d'euros. Quant a la seva participada als Estats Units, ha indicat que la previsió és "cobrar dividends a final d'any", però que de moment no n'hi ha data.

L'explicació, per part del conseller delegat d'Enagás, Marcelino Oreja, és que "encara no està presa la decisió", respecte a Tallgrass atès que "no cotitza". "Ho decidirem els socis" ha indicat, en funció de les diferents variables , com la situació de mercat, de deute, la prudència necessària. Una decisió que es prendrà quan es conegui amb més detalli la companyia. Cal recordar que, en aquesta inversió, l'empresa espanyola va de la mà de Blackstone i del fons sobirà de Singapur.

Noticias relacionadas