• Antonio Llardén ha anunciat que preveuen tancar l'exercici mantenint el ritme de creixement actual
  • El preu per acció puja més d'un 0,8% en l'obertura de mercat
  • Renta4: "Seguim considerant a Enagás com un valor defensiu, amb una gran visibilitat de resultats"
enagas2

Els operadors han rebut els resultats de Enagás amb guanys moderats en els títols de la gasista, que avancen en l'obertura de l'Ibex35 fins a un preu per acció per sobre dels 25,80 euros. El president de la companyia, Antonio Llardén, ha informat que "esperen complir els objectius de l'exercici", ja que els resultats obtinguts "confirmen la capacitat de flexibilitat i adaptació de la companyia en temps d'incertesa".

  • 13,92€
  • 1,02%
  • 11.073,50
  • -0,73%

L'empresa ha informat que el benefici després d'impostos a 30 de setembre de 2016 s'ha incrementat un 1,5% respecte a la mateixa data del 2015, fins a aconseguir els 317,4 milions d'euros. La contribució de societats participades al benefici després d'impostos ha estat del 14,8% respecte al 8,8% registrat a 30 de setembre de 2015. A més, Llardén ha anunciat que la fortalesa d'aquests resultats permeten elevar la previsió d'increment de beneficis, després d'impostos, fins a un 1,5% a la fi de l'exercici, per sobre del 0,5% previst a inicis del 2016.

La nota negativa ha estat en l'apartat d'ingressos totals de Enagás, que han caigut un 2,3% en els nou primers mesos del 2016, pel que fa al mateix període del 2015. La companyia ha reportat un muntant de 899,7 milions d'euros entre gener i setembre, la qual cosa suposa un descens en relació als 920,7 milions d'euros guanyats fins a setembre del 2015. Analistes de Renta 4 esperaven "una lleugera deterioració dels ingressos com a conseqüència d'un descens del 2% en els ingressos regulats". El president de Enagás ha comentat que tenen "controlada aquesta xifra fins a 2020 i la variabilitat ve per un actiu que es va equilibrant". Així mateix, ha explicat que mantenen activitat fora de la península per pal·liar aquesta dada.

El EBITDA (benefici brut d'explotació) ha caigut un 6,1% pel que fa a 2015, fins als 643,3 milions d'euros, des dels 684,9 milions d'euros del mateix període de l'any anterior. El EBIT a 30 de setembre va aconseguir 438,6 milions d'euros, un 6,2% inferior al registrat en la mateixa data de l'exercici 2015.

El Benefici després d'impostos a 30 de setembre de 2016 s'ha incrementat un 1,5%

Des de Renta 4 han valorat els resultats de la companyia en aquests primers nou mesos de l'any com que "s'han situat lleugerament per sota de les nostres estimacions i les del consens en EBITDA, a causa de l'augment de les despeses de personal que s'ha anat observant al llarg de l'any". "En canvi s'observa una evolució millor de l'esperada en el benefici net gràcies a un increment de l'aportació del negoci internacional gràcies a les adquisicions realitzades en el període", assenyalen els analistes del banc d'inversió.

Les despeses operatives de Enagás van augmentar un 8,7% respecte als obtinguts a 30 de setembre de 2015. Aquest increment es deu fonamentalment a unes majors despeses de personal per l'efecte de la anualització de la contractació de personal l'any 2015, conseqüència d'una major activitat internacional, així com per una diferent
calendarizació d'altres despeses d'explotació respecte als nou primers mesos del 2015.

El FFO (Funds from Operations) al final del tercer trimestre del 2016 ha estat de 611,5 milions d'euros, un 1,5% respecte al generat en el mateix període de l'exercici 2015. "La solidesa dels FFO es deu a la bona marxa dels dividends de les filials", ha explicat Llarden. "L'evolució és rellevant perquè confirma alentiment dels cash-flows del negoci domèstic des dels canvis de regulació", ha indicat el president de Enagás.

INVERSIÓ I DEUTE

Les inversions en els primers nou mesos de l'any han ascendit a 598,4 milions d'euros, dels quals 175,0 milions d'euros han estat invertits a Espanya (considerant l'adquisició del 42,5% de Saggas) i 423,4 milions d'euros van correspondre a inversions internacionals.

Llardén ha qualificat la situació financera de la companyia de "molt sòlida" i ha assenyalat que "segueix sent una de les nostres fortaleses"

L'endeutament financer net de la companyia en finalitzar el tercer trimestre de l'exercici es va situar en 4.431,3 milions d'euros, la qual cosa suposa un ràtio de FFO (12 últims mesos) sobre deute net del 15,9%.

La demanda de gas natural del mercat nacional va aconseguir a 30 de setembre 226,5 TWh, un 1,7% inferior a l'obtinguda en el mateix període de 2015. La demanda industrial en el mateix període va continuar la tendència positiva de l'any, amb un creixement del 2,2%.

QUALIFICACIÓ CREDITICIA

El president de Enagás ha destacat que l'empresa té el compromís de mantenir les seves qualificacions crediticies individuals actuals (stand alone rating). En aquesta línia, l'agència de qualificació Standard & Poor's ha reafirmat en el seu informe de revisió anual el rating a llarg termini de la companyia situat en "A-", la perspectiva estable i el business risk profile en "Excellent".

A més, Enagás s'ha posicionat com a líder mundial del sector Gas Utilities en el Dow Jones Sustainability Index (DJSI) i ha aconseguit la màxima puntuació en els àmbits d'estratègia de canvi climàtic, gestió mediambiental i gestió de grups d'interès. La companyia forma part d'aquest índex per novè any consecutiu.

contador