ep el consejero delegado de enagas arturo gonzalo
Juan Manuel Serrano Arce - Europa Press

Enagás ha arribat a un acord amb l'alemanya Uniper per adquirir una participació del 20% de l'holandesa BBL Company, propietària d'una interconnexió gasista de 235 quilòmetres que uneix el Regne Unit i Holanda, per 75 milions d'euros.

  • 13,75€
  • 0,22%

Amb aquesta operació, l'accionariat de BBL quedarà format de la manera següent: Gasunie (60%), Fluxys (20%) i Enagás (20%). Després del tancament de l'adquisició, tres Transmission System Operators (TSO) seran els propietaris d'aquesta infraestructura clau en la seguretat de subministrament d'Europa, ha dit Enagás en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Enagás ha afegit que l'acord li permet avançar en el seu posicionament com un dels principals operadors per reforçar la seguretat de subministrament energètic a Europa, en línia amb allò que s'ha anunciat al Pla Estratègic.

A més de les condicions suspensives habituals pel que fa a les aprovacions reguladores, la transacció està subjecta a un dret de preferència dels altres copropietaris existents de BBL Company.

BBL Company és l'operador de la interconnexió BBL, un gasoducte de 235 quilòmetres clau per a la seguretat de subministrament energètic a Europa amb un flux bidireccional de gas natural entre Holanda i el Regne Unit. La infraestructura, incloent-hi al mapa d'European Hydrogen Backbone -iniciativa que involucra 31 TSOs europeus de 28 països europeus que impulsen una futura xarxa d'hidrogen a la UE-, podria adaptar-se per al transport d'hidrogen verd unint els punts de producció i consum d'Holanda i el Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador