ep enagas se suma a la iniciativa global methane alliance para reducir emisiones de metano un 60
Eduardo Parra - Europa Press

El consell d'administració de Enagás ha acordat dur a terme una ampliació de capital de 500 milions d'euros amb l'objectiu de finançar part de l'operació d'adquisició d'una participació indirecta addicional en el capital de l'estatunidenca Tallgrass Energy.

  • 14,09€
  • -0,28%

Segons va informar la companyia a la Comissió Nacional del mercat de Valors (CNMV), l'augment es realitzarà mitjançant l'emissió d'accions de la mateixa classe i sèrie actualment en circulació amb un valor nominal de 1,50 euros per acció més una prima d'emissió a determinar.

Enagás va anunciar la seva intenció d'invertir 836 milions de dòlars (750 milions d'euros) a reforçar la seva presència en Tallgrass, elevant la seva participació indirecta del 12,6% actual a aproximadament el 30%, per a la seva posterior exclusió de la Borsa de Nova York.

L'operació es durà a terme mitjançant el procediment de col·locació privada accelerada, exclusivament entre inversors qualificats o clients professionals, per la qual cosa l'emissió d'accions noves no constituirà una oferta pública de valors.

Goldman Sachs, que actuarà com a entitat coordinadora global, començarà el període de prospecció de la demanda, durant el qual es rebran les ordres de subscripció, prèviament a la determinació del preu de les accions noves i el nombre de títols a emetre.

Una vegada siguin adjudicades, seran subscrites i desemborsades íntegrament, es procedirà a l'atorgament de l'escriptura pública de l'augment de capital i a la seva inscripció en el Registre Mercantil de Madrid, així com a la verificació de l'admissió a negociació per part de la CNMV i a la seva admissió a negociació per les Borses de Valors de Madrid, Barcelona, Bilbao i València.

Les noves accions no tindran dret a rebre el dividend a compte dels resultats de l'exercici 2019 per un import de 0,64 euros bruts per acció a pagar el 23 de desembre de 2019, que va ser aprovat pel consell d'administració de la societat dilluns passat 16 de desembre.

SEPI ACUDIRÀ A L'OPERACIÓ

Quant als actuals accionistes d'Enagás, la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), que ostenta actualment un 5% del capital, ha anunciat la seva intenció d'acudir a l'ampliació per a mantenir la seva participació, van informar a Europa Press en fonts del hòlding públic.

SEPI considera que l'operació, que ha seguit "molt de prop", reforça el patrimoni de la companyia i la deixa "en millor posició per a escometre les operacions que té en marxa".

"NO TINDRÀ UN IMPACTE FINANCER RELLEVANT"

L'agència de qualificació creditícia S&P assegura que "no esperem un impacte financer important en Enagás sempre que dugui a terme amb èxit l'ampliació". L'entitat suggereix que "entenem que la companyia ho contrarestarà per a mantenir el seu actual 'ràting' de BBB+ amb perspectiva estable".

REFORÇA EL SEU POSICIONAMENT ALS EUA

Enagás, a través de determinades filials en les quals participa juntament amb Blackstone Infrastructure Partners, GIC, NPS i USS i altres accionistes minoritaris, van subscriure amb Tallgrass Energy, entre altres documents, un contracte de fusió, mitjançant el qual adquiriran les accions de la classe A de Tallgrass de les quals encara no són propietaris, adquirint la totalitat del capital flotant de l'estatunidenca.

"Aquesta operació reforça el posicionament de Enagás als Estats Units, el mercat amb majors oportunitats de creixement del món per a infraestructures de 'midstream', i clau en l'expansió internacional de la signatura", va defensar la companyia presidida per Antonio Llardén.

La companyia va ressaltar que l'increment en la participació accionarial en Tallgrass ratifica el compromís i acord estratègic amb socis com són Blackstone i GIC, "dos dels principals inversors en infraestructures del món, amb una trajectòria reconeguda en la indústria i una forta presència als Estats Units".

Juntament amb la resta de 'sponsors', Enagás forma part del consell d'administració de Tallgrass, la qual cosa garanteix la seva participació en la presa de decisions tant operatives com financeres.

Noticias relacionadas

contador