enagás logo entrada
Alberto Sánchez

Enagás ha anunciat que abonarà un dividend de 0,688 euros bruts per acció a compte de l'exercici 2022 el proper 21 de desembre, segons ha notificat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 13,90€
  • 0,87%

Segons indica Enagás, l'acció cotitzarà exdividend el 19 de desembre del 2022 i la data de registre (record date) serà el 20 de desembre del 2022. La companyia ha designat com a agent de pagaments Banc Santander.

L'empresa també ha comunicat que el dividend total de l'exercici se sotmetrà a l'aprovació de la Junta General d'Accionistes, que se celebrarà al primer semestre de l'any 2023.

El gestor del sistema de gas espanyol va presentar un benefici de 353 milions d'euros fins al setembre, un 15% més que al mateix període de l'any anterior, gràcies a les plusvàlues importants generades amb les vendes d'actius realitzades al juliol.

El benefici inclou la plusvàlua de 249 milions d'euros per la venda de la participació del 45,4% de GNL Quintero i una altra plusvàlua de 50,4 milions per l'entrada del Fons Hy24, a través de Clean H2 Infra Fund, al capital d'Enagás Renovable, com a soci financer amb una participació inicial del 30%.

Durant les últimes setmanes, Berenberg va rebaixar la valoració de les accions d'Enagás i va situar el preu objectiu als 17 euros, enfront dels 19 euros previs. "En un context de guanys decreixents, juntament amb la persistent incertesa sobre els seus importants actius secundaris, la pregunta continua sent si pot sostenir la despesa de capital i el creixement per recolzar el seu compromís de dividends, mentre manté el palanquejament sota control", van assenyalar.

"Esperem que la política de dividends es mantingui vigent fins al 2026, brindant suport de valoració amb un rendiment de les accions d'un 11%", van afegir els experts de la companyia germana.

Noticias relacionadas

contador