ep edificio de la sede de bbva en madrid conocido como la vela a 22 de abril de 2021 en madrid
Isabel Infantes - Europa Press

Els sindicats han convocat aquest dilluns els empleats de BBVA per protestar contra la proposta inicial "absurdament insuficient" presentada pel banc sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que suposarà l'acomiadament de 3.448 treballadors.

  • 11,04€
  • 1,24%

Aquesta setmana comença el procés formal de negociacions entre l'entitat i els sindicats, que tenen un mes per arribar a un acord.

De partida, BBVA proposa una renda temporal del 65% del salari per als treballadors d'entre 58 i 62 anys (fins als 63 anys) i del 60% per als de 56 i 57 anys (fins als 61 anys) sempre que acreditin una antiguitat mínima de 15 anys.

A més, el banc ofereix una indemnització de 20 dies per any treballat -amb un màxim de 12 mesos- per als majors de 63 anys que deixin l'entitat, mentre que per a la resta de la treballadors la indemnització ascendeix als 27 dies per any, fins a un màxim de 18 mensualitats.

"Tant el nombre esgarrifós d'afectacions com les vergonyoses condicions de sortida ofertes pel banc fan presagiar una negociació molt dura i complicada. És per això que la representació sindical formada per CCOO i la majoria de la representació laboral dels treballadors, de forma unitària, hem convocat la primera de les múltiples mobilitzacions de la plantilla que es produiran al llarg d'aquest mes de maig", explica Comissions Obreres.

Els sindicats exigeixen que siguin les prejubilacions la principal via de sortida, millorant les seves condicions i ampliant el tram d'edats, "amb total voluntarietat i sense mesures traumàtiques per a cap col·lectiu". Afegeixen, a més, que en el cas que l'empresa "segueixi mantenint aquesta actitud irrespectuosa amb la plantilla, tan allunyada d'una voluntat negociadora", no descarten recórrer a "un altre tipus d'accions més contundents".

La concentracions han estat convocades per a les 18.00 hores d'aquest dilluns davant de les 15 principals seus del banc a Madrid, Las Palmas de Gran Canària, Barcelona, ​​Lleida, Girona, Tarragona, València, Palma de Mallorca, Bilbao, Oviedo, La Corunya, Lugo, Ourense, Vigo i Sevilla.

"DIÀLEG CONSTRUCTIU PER MINIMITZAR IMPACTES"

Nadia Calviño, ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital i vicepresidenta segona del Govern, ha animat les entitats financeres a optar per la via del "diàleg constructiu" en les negociacions dels ERO per tal de "minimitzar" l'impacte d'aquests reajustaments de plantilla sobre els treballadors.

"Que es tracti d'un procés que tingui el menor impacte negatiu, perquè no ens podem permetre perdre el capital humà del sector financer", que necessita al seu parer "un canvi de les seves estructures per la persistència dels baixos tipus d'interès, la creixent competència i l'intens procés de digitalització que requereix un canvi d'orientació".

Noticias relacionadas

contador