• Les organitzacions sindicals han convocat vaga de 48 hores a la planta, aquest dimecres i dijous
ep seguimientola huelgaamazonsan fernando
UGT

Els sindicats UGT, CCOO i CSIT Unió Professional han qualificat com "èxit total" la vaga dels treballadors d'Amazon del centre logístic de San Fernando de Henares (Madrid) aquest dimecres, amb un seguiment que CCOO i CSIT xifren al 98%. Les organitzacions sindicals han convocat les aturades per protestar contra la no renovació del conveni i contra les intencions que, diuen, té l'empresa de retallar els drets dels treballadors.

  • 179,62$
  • 3,43%
Els sindicats asseguren que "pràcticament tota la plantilla ha secundat la vaga" aquest dimecres

Segons ha informat CCOO, i recull Europa Press, la vaga "està sent un èxit total" durant els primers torns a l'empresa, ja que "pràcticament tota la plantilla ha secundat la vaga". Alhora, des del sindicat asseguren que les plantilles de les empreses de treball temporal també han secundat la vaga "de forma massiva, amb una presència gairebé testimonial de treballadors de les ETT".

Per la seva banda, des de la UGT veuen un "èxit l'ampli seguiment de la convocatòria". En la mateixa línia, CSIT Unió Professional ha titllat l’"amplíssim seguiment de la convocatòria com a èxit rotund". Afegeixen, a més, que els treballadors també han acudit "massivament" a la concentració a les portes de l'empresa durant la passada matinada.

"Només han entrat a treballar quadres directius durant el torn de matí. Això posa en evidència la sensibilitat que tota la plantilla té amb aquesta vaga, en la qual l'empresa pretén minorar les condicions laborals i econòmiques de la seva plantilla tot i obtenir uns beneficis rècord de facturació", han explicat des de Comissions Obreres.

Els sindicats es refereixen al benefici obtingut per la companyia fundada per Jeff Bezos el 2017, any que va tancar amb guanys de 3.000 milions de dòlars, un 20% més que l'any anterior, segons els resultats presentats per la companyia el passat mes de febrer. L'acceleració que va donar el gegant línia es va produir, sobretot, durant l'últim trimestre, durant el qual va aconseguir un benefici de 1.856 milions de dòlars, davant els guanys de 749 milions del mateix període de 2016 (+147%), després d'incloure l'impacte positiu de 789 milions que, estima, tindrà la reforma fiscal aprovada al desembre pel president dels Estats Units, Donald Trump.

La plantilla continuarà les mobilitzacions durant el dia d'avui amb una concentració a les 12 hores i amb piquets informatius durant tota la jornada. Aquest dijous la vaga continuarà, atès que s'han convocat aturades de 48 hores, i hi haurà una nova concentració de protesta a les 12 hores i una manifestació pels carrers de la localitat madrilenya de San Fernando de Henares.

Noticias relacionadas

contador