• La companyia transalpina és la major accionista de l'elèctrica espanyola
enel-achete-le-specialiste-de-la-fibre-optique-metroweb

Les organitzacions sindicals amb representació en Endesa es concentraran aquest dimecres 21 de març davant l'ambaixada italiana a Madrid perquè Enel "no elimini drets ni rebaixi salaris" en l'elèctrica espanyola, de la qual la companyia transalpina és el màxim accionista, ha informat CCOO d’Indústria.

  • 17,24€
  • 0,52%

La protesta, convocada per CCOO junts amb UGT i SIE, s'emmarca dins de la negociació del V Conveni Marc d'Endesa, en què els sindicats denuncien que Enel té "la intenció de liquidar els beneficis socials de la plantilla, retallar salaris i precaritzar el treball diari de la companyia".

Els sindicats denuncien que Enel té "la intenció de liquidar els beneficis socials i retallar els salaris de la plantilla"

Segons CCOO d'Indústria, a la negociació del conveni la direcció proposa disminuir els dies de vacances als nous ingressos i eliminar el dret al gaudi addicional del personal amb més antiguitat.

Així mateix, el sindicat assenyala que també es vol reduir els nivells competencials actuals d'Endesa, "cosa que en la pràctica minva les retribucions, liquidant qualsevol possibilitat de creixement professional a l'empresa", així com rebaixar a la meitat la indemnització per mobilitat geogràfica i eliminar les compensacions de trasllats per projectes.

Amb la concentració, CCOO assenyala que vol mostrar "de manera enèrgica" el seu rebuig a unes propostes "totalment inacceptables i injustificades".

Noticias relacionadas

contador