ep archivo   fbrica de grifols barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Els rumors de compra sobre Grifols han animat a les últimes jornades la cotització de la farmacèutica catalana, especialitzada en la fabricació de productes hemoderivats.

  • 8,39€
  • 3,71%

Segons recullen els experts de Renta 4, la publicació 'Betaville', especialitzada en moviments corporatius, ha publicat que diversos fons d'inversió estan interessats a fer una oferta de compra.

Durant la jornada de dimecres, la cotització de Grifols va pujar amb força a la calor d'aquesta rumor, que no ha estat confirmada. Pel que sembla, un grup nord-americà i un altre britànic estan analitzant una possible operació, a causa de la forta caiguda borsària que acumula el valor, frenat per l'impacte que ha tingut la Covid-19 als seus centres de recollida de plasma sanguini.

Els dos grups d'inversió podrien crear un consorci per llançar una oferta conjunta, encara que aquest extrem tampoc no ha estat confirmat.

Els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb una valoració de 26,50 euros per acció, afirmen que "atesa la valoració actual de la companyia, i els preus als quals se solen pagar els actius en aquest tipus de negocis, no és estrany que hi hagi grups interessats en la companyia".

"No obstant", afegeixen, "a causa de l'actual nivell de deute que manté Grifols ja que les accions amb dret a vot (Classe A) estan sota el control del nucli dur d'accionistes (35% del total de la companyia, però estimem que per sobre del 50% de les accions de Classe A), no seria fàcil aconseguir la companyia sense comptar amb el beneplàcit de la família Grifols”.

"No obstant", conclouen, "ambdues situacions poden ser compatibles, cosa que podria portar a algun tipus d'acord".

Noticias relacionadas

contador