• L'agregat va arribar el passat dilluns a un nou màxim històric al 8,6%
  • El valor rebota un 18% en les últimes cinc sessions
Popular-portada

Els dos hedge funds més actius entre els baixistes de Banc Popular han tornat a augmentar la pressió en l'entitat amb més posicions curtes, que el dilluns passat van aconseguir nous màxims històrics. El rebot del 18% en les últimes cinc sessions amb el canvi en la presidència.

  • 0,32€
  • 0,00%

El dijous es va confirmar la informació amb la qual venia especulant el mercat en les últimes setmanes. El consell d'administració de Banco Popular va decidir rellevar a Ángel Ron de la presidència després de 12 anys i triar a Emilio Saracho en el seu lloc. Durant la sessió el títol es va disparar un 13,7%, i en les últimes cinc jornades encadena un rebot del 18% en anotar-se aquest dilluns a mitja sessió un 1%.

Els principals accionistes culpen així a Ron de la preocupant tendència del banc, l'exposició del qual al maó oculta la seva activitat tradicional de finançar a pimes i ofega ara la rendibilitat del seu negoci. El títol cau un 67% en l'acumulat d'un any en el qual ha realitzat una ampliació de capital de 2.505 milions d'euros, entre maig i juny.

Amb aquestes premisses, els baixistes han apostat més que mai contra les accions de Popular, fins a aconseguir un màxim històric la setmana passada amb un agregat de posicions curtes del 8,6%, segons els registres que apareixen en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquesta dada és anterior a la confirmació de la sortida de Ron i el fort rebot en borsa. Fets que no han estat suficients perquè els hedge funds més actius es conformin. Tot el contrari. AQR Capital Management ja té una posició curta que equival al 3,1%, des del 3% anterior. Marshall Wace, per la seva banda, puja des del 2,31% fins al 2,64%. Per contra, Samlyn Capital la redueix des del 0,82% fins al 0,75%.

contador