• ASSA BLOY, Imperial Brands, Prudential, NXP i Hexagon, empreses més atractives
  • BBVA i Santander són dues apostes dels analistes de Bolsamanía per al 2017

Banc Santander, BBVA i Telefónica. Són tres de les empreses més importants que cotitzen en la borsa espanyola i les tres registren un comportament molt negatiu en els últims mesos. Però també tenen una altra cosa en comú: apareixen en la llista d'accions europees més infraponderadas pels fons d'inversió a nivell global.

  • 4,77€
  • 0,92%
  • 10,29€
  • 0,93%
  • 4,19€
  • -2,20%

Segons una classificació elaborada per UBS, el banc britànic HSBC és el valor més infraponderado actualment en les carteres dels fons d'inversió, seguit de Nestlé i Banc Santander. Completen la classificació la cervecera Anheuser-Busch InBev, les petrolieres Royal Dutch Shell i BP, el grup químic BASF, BBVA, el grup alemany Siemens i Telefónica.

Per contra, les accions més atractives a Europa per als fons en aquests moments són ASSA BLOY, Imperial Brands, Prudential, NXP Semiconductors, Hexagon, Svenska Handelsbanken, Zalando, Briths American Tobacco, Svenska Cellulosa Aktiebolaget i Pernord Ricard.

Banc Santander, les seves accions cauen gairebé un 5% en l'últim mes i un 18% en l'últim any. BBVA perd un 8% en els últims 30 dies i un 25% en les últimes 52 setmanes

En el cas concret de Banc Santander, les seves accions cauen gairebé un 5% en l'últim mes i un 18% en l'últim any. BBVA perd un 8% en els últims 30 dies i un 25% en les últimes 52 setmanes. Per la seva banda, Telefónica cau un 13% en l'últim mes i un 30% en l'últim any.

Les accions del banc presidit per Ana Botín s'han comportat una mica millor que les de BBVA, però també han registrat un complicat any en borsa. Els bancs europeus en el seu conjunt s'han vist afectats per la caiguda de la rendibilitat en un escenari de tipus d'interès negatius. A més, Santander ha vist com el seu negoci al Regne Unit també s'ha vist perjudicat després de la sortida del país de la Unió Europea. De fet, l'entitat va haver de retallar la seva previsió de rendibilitat en aquest mercat fa uns mesos.

Per la seva banda, BBVA s'ha vist sotmès a una forta pressió venedora des que Donald Trump va guanyar les eleccions als EUA, perquè els inversors han penalitzat la seva forta exposició a Mèxic, un dels mercats més importants per al grup presidit per Francisco González. En qualsevol cas, tant BBVA com Santander son dues de les accions preferides pels analistes de Bolsamanía de cares al 2017.

En el cas de Telefónica, l'operadora ha sofert diversos contratemps en el present exercici. La seva estratègia per reduir deute mitjançant la venda d'actius es va veure truncada per la fallida sortida a borsa de Telxius. Posteriorment, en presentar resultats va anunciar una retallada en el seu dividend per reduir deute de manera orgànica, que va motivar al seu torn una retallada de rating per part de l'agència Moody's.

Santander, BBVA i Telefónica, tres dels grans valors de la borsa espanyola que han perdut el favor dels fons d'inversió globals. Una raó més per explicar el feble comportament de l'Ibex 35 en el que va d'any. El selectiu espanyol ha estat incapaç de recuperar els 9.000 punts en les últimes setmanes, llastrat pel comportament d'uns 'blue chips' que han deixat d'interessar als grans gestors mundials.

contador