• L'agregat de posicions curtes continua al 4,88% del capital
  • L'empresa andalusa va iniciar al novembre una nova etapa
abengoa sede

Abengoa va iniciar una nova etapa al novembre després d'evitar el concurs de creditors. Però aquest fet no és suficient perquè els fons, ara com ara, tinguin a l'empresa andalusa en cartera, mentre que la pressió a la baixa continua enquistada en el nivell més alt aconseguit al desembre, el més alt des de finals de 2015. El títol, que va perdre el 90% del seu valor el 2015 i va tancar pràcticament pla 2016, cotitza amb lleus pujades aquest dilluns que impulsen el guany en l'acumulat de 2016 a prop del 2%.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

L'agregat de posicions curtes, segons l'última actualització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) es manté en el 4,88% del capital. Tres hedge funds continuen amb més del 0,5% de l'accionariat d'Abengoa apostat contra el valor: Sothic Capital Management, amb un 1,59%; Kite Lake Capital Management, amb un 1,03%; i Melqart Asset Management, amb un 0,63%.

La nova etapa d'Abengoa es va concretar al novembre en la junta d'accionistes en la qual es va aprovar el nomenament d'un nou consell d'administració encapçalat per Gonzalo Urquijo i amb importants noms propis del teixit empresarial espanyol. No obstant això, la proposta d'unificar els dos tipus d'accions (A i B) no es va votar per no haver-hi el quorum necessari.
Alguna cosa que no ha estat suficient per espantar als 'curts', ni perquè els gestors tornin a confiar en Abengoa i la incorporin a les seves carteres, mancant les dades actualitzades de desembre. Només el fons Fonbusa Mixto, de la gestora Gesbusa, amb 29 milions d'euros de patrimoni segons les dades de Morningstar, té accions de la companyia. I el pes en cartera, segons la informació periòdica publicada en la CNMV, és del 0,03%.

Al setembre de 2015, quan es va confirmar que els problemes d'Abengoa eren insostenibles i s'havia desplomat més d'un 50% en uns pocs mesos, només hi havia un fons en el qual el pes en cartera d'Abengoa superés el 1%. L'Aurum Renta Variable de Popular tenia un 1,37% de les seves inversions en l'empresa andalusa. Li seguien el Fongrum Valor de ATL Capital amb un 0,44% i l'Euroagentes Bolsa de Euroagentes Gestió amb un 0,32%.

Noticias relacionadas

contador