ep economiaempresas- boeing reorganizaplantillaingenierosmediola
Grant Hindsley
-
  • -
  • -

L'Agència Federal d'Aviació (FAA) dels Estats Units ha indicat que el fabricant Boeing necessita "temps addicional" per seguir treballant en la revisió del sistema de control de vol del model 737 MAX. De fet, l'organisme regulador nord-americà espera rebre durant les pròximes setmanes les millores del programari que ha dut a terme la companyia per procedir a la seva aprovació.

Així mateix, ha aclarit que sotmetrà aquesta actualització a una "revisió de seguretat rigorosa" i no li donarà llum verda per a la seva instal·lació fins que estigui "satisfeta" amb l'enviament. En un comunicat, l’FAA ha explicat que el fabricant nord-americà necessita "temps addicional" per tancar els treballs ja posats en marxa pel que fa al sistema de control de vols per assegurar-se que s'hagin identificat i abordat adequadament els problemes.

El fabricant nord-americà va presentar la passada setmana a la seva factoria de Renton (Washington), on s'acobla aquest model, les millores que havia posat en marxa després dels accidents registrats recentment per aparells 737 MAX a Etiòpia i Indonèsia i que, segons les investigacions preliminars, presenten sorprenents similituds.

Entre altres mesures, la companyia ha actualitzat el sistema d'estabilització MCAS Sistema d'Augment de les característiques de maniobres-, que es considera responsable de les fallades que van poder provocar els accidents d’Ethiopian Airlines i Lion Air. Es tracta d'una nova versió per proporcionar capes addicionals de protecció en el cas que els sensors de l'angle d'atac de les ales (AOA) detectin dades errònies i que permetrà als pilots controlar manualment l'avió en tot moment.

Paral·lelament, ha establert millores en la formació de pilots que, entre altres qüestions, els obligarà a completar 21 o més dies de capacitació acadèmica sota la supervisió d'un instructor i simulador per poder volar un Boeing 737.

Els investigadors de l'accident del Boeing 737 MAX a Etiòpia han trobat sorprenents similituds amb el 737 MAX que es va estavellar a Indonèsia. El 10 de març, l'incident d'Ethiopian Airlines que va acabar amb la vida de 157 persones va provocar que els avions Boeing 737 MAX de tot el món deixessin de volar i una investigació en la indústria de l'aviació. En l'accident de Lion Air van morir 189 persones.

Noticias relacionadas

contador