ep recursosmadrid central
RICARDO RUBIO / EUROPA PRESS

Les vendes dels empresaris afectats per Madrid Central, la mesura de restricció al trànsit a l'ametlla central de la capital, han caigut un 15% durant el primer mes des de la posada en marxa, ha informat CEIM en un comunicat. La patronal madrilenya ha exposat els resultats de la recentment finalitzada Campanya de Nadal en els quals destaca l'augment de facturació de gairebé el 2,5% respecte al mateix període de l'any anterior.

Si bé, els sectors del turisme, hostaleria, restauració i logística han tingut un millor comportament de la seva activitat que l'any anterior, el comerç especialitzat s'ha comportat de manera similar a l'anterior campanya. Aquestes dades són més negatius quan se'ls pregunta per l'impacte de l'entrada en vigor de Madrid Central, que ha provocat un descens mitjà de la facturació d'aproximadament el 15%.

Durant aquestes primeres setmanes, les associacions empresarials han atès nombroses consultes

A més, els empresaris madrilenys estan convençuts que la situació s’agreujarà quan l'Ajuntament comenci a multar i finalitzi l'actual període transitori sense sancions.

Durant aquestes primeres setmanes, les associacions empresarials han atès nombroses consultes de les empreses sobre el "caos" normatiu que regula el funcionament d'aquest Pla, empreses que han traslladat les dificultats que està provocant en el desenvolupament de la seva activitat, cosa que les dissuadeix de seguir operant a la zona afectada.

Així mateix, s'ha confirmat el temor de CEIM de la manca d'informació sobre Madrid Central als ciutadans, ja que s’ha notat un descens dels desplaçaments en cotxe al centre de la capital.

contador