ep archivo   grifols
GRIFOLS - Archivo

Diverses empreses d'anàlisi valoren aquest dimarts els missatges llançats per Grifols per recuperar la confiança del mercat. La farmacèutica catalana ha assenyalat aquest dilluns "el compromís" del Consell per "reduir els nivells d'endeutament". A més, ha afegit que "està avaluant diverses alternatives estratègiques per aconseguir aquest objectiu, millorant alhora el flux de caixa de la companyia".

  • 8,39€
  • 3,71%
  • 5,96€
  • 4,29%

"Valorem positivament els missatges sobre la progressiva recuperació del seu negoci (la qual cosa confirma que ha deixat enrere el seu sòl a nivell operatiu), així com el seu compromís amb la millora de la comunicació, incloent-hi la tornada a la publicació d'informes de resultats trimestrals, un 'intangible' que hauria contribuït al mal comportament del valor l'any (-38%; -25% enfront de l'IBEX)", assenyalen els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 27 euros per acció.

"Pel que fa a la reducció del deute", el principal problema per al mercat, afegeixen que "no hi ha grans novetats, i pensem que els dubtes es mantindran fins que es concretin les mesures que posarà en marxa".

Aquest és el principal punt de preocupació per al mercat. "Als nivells de cotització actuals, Grifols descompta una ampliació de capital, però a aquests preus ho veiem poc probable pel fort efecte dilutiu, especialment per a la família Grífols, que reduiria el pes en la gestió de la companyia (actualment té un +58% d'accions A amb dret a vot)”, assenyalen aquests analistes.

Segons la seva opinió, "no s'han de descartar altres opcions com la venda d'actius, cosa que podria incloure entre altres, actius a la seva divisió de Diagnòstic o la seva participació del 26% en Shanghai Raas", a la qual assignen un valor d'uns 1.900 milions d'euros.

"En tot cas", conclouen, "esperem que Grifols vagi despalanquejant orgànicament, impulsada per la recuperació del seu negoci. A més, recorden que "la companyia no té covenants" (compromisos a mantenir ràtios) en el seu deute, ni tampoc venciments rellevants fins al 2025".

DUBTES SOBRE LA RECUPERACIÓ

Per part seva, els experts de Renta 4 afirmen que "no tenim dubte que els fonamentals de la companyia continuen sent sòlids, així com tenim confiança en les positives perspectives de creixement de la indústria a mitjà i llarg termini".

Tot i això, encara que confien en la recuperació dels resultats, afegeixen que "mantenim certs dubtes sobre la seva rapidesa".

Segons la seva valoració, "la recuperació dels volums de plasma per sobre dels nivells del 2019, encara que positiva, no sembla una dada notable tenint en compte l'augment de la capacitat de recuperació de plasma dut a terme durant aquests exercicis (el nombre de centres de donació s'han incrementat al voltant del 33%)”.

A més, consideren que "una previsió d'increment dels ingressos de doble dígit a la segona meitat de l'exercici, tampoc és sorprenent tenint en compte el negatiu de la segona meitat del 2021 i l'evolució dels tipus de canvi".

Segons les seves previsions, la facturació del segon semestre hauria de pujar un 25% després de la incorporació de Biotest "pel que fa a un semestre que va ser especialment negatiu".

Noticias relacionadas

contador