ep archivo   sede de acciona
ACCIONA - Archivo

Acciona captarà entre 2.500 i 3.000 milions d'euros amb la sortida a borsa de la seva filial d'energies renovables, Acciona Energia. La companyia ha enviat a la CNMV el fullet de l'oferta pública d'accions (OPV) dirigida a inversors institucionals i espera fer l'operació abans que acabi el mes de juny, tal com va publicar Bolsamanía la setmana passada.

  • 109,20€
  • 4,10%

Acciona Energia neix amb una potència instal·lada d'11.000 megawatts (MW) i l'objectiu és arribar als 25.000 MW el 2025 i 30.000 MW el 2030. La cartera de projectes actual, en diferents fases de desenvolupament, és de 40.800 MW. D'aquesta cartera, 12.000 MW es troben en construcció, assegurats o en un estat avançat de desenvolupament.

"Aquesta part de la cartera és la que proporciona la visibilitat necessària per poder disposar d'un alt grau de confiança en la consecució d'aquest objectiu. Es tracta d'una meta molt ambiciosa recolzada per un compromís d'inversió durant el període de 8.000 milions d'euros, que la companyia espera obtenir de la pròpia generació de negoci i de l'endeutament bancari i al mercat de capitals", assenyalen des de Bankinter.

Segons les valoracions que es manegen, i que oscil·len entre 10.000 i 12.000 milions d'euros, Acciona captarà entre 2.500 i 3.000 milions amb la venda del 25% del capital. Aquesta quantitat podria augmentar en un 5% si els bancs col·locadors exerceixen la 'green shoe', que els dona opció per col·locar aquest percentatge addicional al mercat.

"Bones notícies per Acciona. El grup avança en la sortida a borsa d'Acciona Energia que tindrà lloc abans de l'estiu tot i les cancel·lacions o retards que han tingut lloc en altres empreses de sector. Els inversors es mostren ara més reticents a assignar valor als projectes menys madurs de les carteres de projectes de renovables, cosa que ha dificultat la sortida a borsa d'aquestes empreses", expliquen des de Bankinter.

"En el cas d'Acciona Energia, el seu ampli parc ja existent de capacitat instal·lada, la maduresa de la seva cartera de projectes i la capacitat de comercialització proporciona una major visibilitat sobre el creixement del grup i ha permès seguir endavant amb el procés. El mercat reconeix ara menys valor al pipeline del grup, cosa que suposa ajustar la valoració enfront de les seves aspiracions inicials, però facilita que l'operació segueixi endavant".

"La part menys positiva", conclouen, "és que es podria produir un menor interès inversor en Acciona per poder acudir a l'oferta d'Acciona Energia. El nostre preu objectiu ja té en compte aquest efecte, en incorporar un 5% de descompte sobre la valoració per aquest efecte hòlding".

La seva valoració d'Acciona és de 158,50 euros, encara que en "el rang alt de valoració d'Acciona Energia, l'acció podria arribar 186 euros. Recordem que es tracta d'una OPV dirigida exclusivament a inversors institucionals i que no hi ha tram reservat per a inversors particulars", conclouen.

Noticias relacionadas

contador