• L'impacte de la reforma fiscal ha estat de 990 milions de dòlars
  • Els beneficis de l'acumulat anual són de 6.154.000 de dòlars
baisse-de-8-du-benefice-trimestriel-de-morgan-stanley

Morgan Stanley ha estat l'últim dels grans bancs que ha presentats els seus comptes de 2017, que també han estat llastades per la reforma fiscal de Donald Trump. Els beneficis de l'entitat han caigut un 60% durant el quart trimestre de l'any fins als 686 milions de dòlars. Així mateix, en l'acumulat anual, la caiguda ha estat del 17% fins als 6.154.000 de dòlars.

  • 92,58$
  • -0,27%

Segons ha informat Morgan Stanley, l'impacte de la reforma fiscal ha estat de 990 milions de dòlars. Les accions pugen un 1,5% en les operacions premarket de Wall Street. L'entitat nord-americana ha explicat que sense l'efecte de la reforma fiscal els beneficis durant aquest període de temps haurien estat de 1.700 milions de dòlars, per sobre dels 1.500 milions del mateix període de l'any anterior, una pujada del 13%.

Morgan Stanley havia previst fa un par de setmanes un càrrec d'aproximadament 1.250 milions de dòlars, principalment per la nova mesura de crèdits fiscals coneguts com a actius per impostos diferits.

D'altra banda, els números per al banc de Wall Street van ser majoritàriament sòlids, amb ingressos rècord trimestrals d'administració de patrimoni de 4.400 milions de dòlars, xifra que representa un augment de 4.000 milions de dòlars d'ara fa un any, i un augment del 8% en els ingressos de la banca d'inversió fins als 1.400 milions de dòlars.

Morgan Stanley va tenir un moment difícil en el seu negoci comercial, en veure que els ingressos per accions van caure un 5% en comparació de fa un any abans fins als 1.900 milions de dòlars, mentre que els ingressos del comerç de renda fixa -històricament una àrea comercial problemàtica- es va estavellar gairebé 50 centaus.

James Gorman, president i director executiu, ha assenyalat que durant l'any el banc va arribar als objectius financers que havia establert a principis de 2016. "Entrem al 2018 amb un fort impuls ajudat per l'augment de les taxes d'interès, la reforma fiscal i un marc regulador en evolució", va dir.

Les xifres de dijous tanquen una temporada de guanys per als bancs més grans dels EUA que ha estat més encoratjadora per als inversors, malgrat alguns grans èxits relacionats amb la radical reorganització del règim tributari nord-americà i diversos despeses accelerades i bons únics per al personal.

Noticias relacionadas

contador