des traders travaillent a la bourse de wall street

Els dipòsits totals dels bancs nord-americans van disminuir un 2,5% al primer trimestre del 2023, una xifra rècord, i els beneficis del sector es van mantenir relativament estables després de tenir en compte els efectes de dues grans fallides bancàries, segons ha informat aquest dimecres la Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits (FDIC) en un informe trimestral.

L'FDIC va dir que la sortida de dipòsits per valor de 472.000 milions de dòlars al primer trimestre va ser la més gran registrada des que va començar a recopilar aquestes dades el 1984. El descens es va deure principalment als fons no assegurats, ja que els dipòsits assegurats van augmentar en 255.100 milions de dòlars, un 2,5%, a causa de les fallides de Silicon Valley Bank i Signature Bank. El descens dels dipòsits es va veure compensat per l'augment del finançament majorista, que va créixer un 14,4% al primer trimestre.

Amb tot, els bancs nord-americans identificats com a problemàtics han passat de 4 a 43 en sis mesos, segons l'FDIC.

"Durant el trimestre, un banc va obrir, un banc es va autoliquidar, un banc va vendre la majoria dels actius i no va presentar un informe; dos bancs van fer fallida i 31 institucions es van fusionar amb altres institucions assegurades per l'FDIC", detalla el document.

El president de l'FDIC, Martin Gruenberg, va afirmar que, tot i que el sector continua sent "resistent", és possible que l'impacte total de les turbulències no es vegi fins que l'agència presenti els resultats del segon trimestre. També va assenyalar que el sector continua enfrontant-se a altres riscos derivats de la inflació, la pujada dels tipus i la pressió econòmica, sobretot en àmbits com ara l'immobiliari comercial.

L'informe, que inclou 4.672 bancs comercials i institucions d'estalvi assegurats per l'FDIC, reflecteix que les entitats van registrar durant el període un benefici net total de 79.800 milions de dòlars. Tot i que el benefici net del primer trimestre va augmentar en 11.500 milions de dòlars (16,9%) respecte al quart trimestre del 2022, després d'excloure els efectes sobre els comptes dels adquirents de la seva adquisició de dos bancs en fallida, el benefici net intertrimestral es va mantenir pràcticament pla.

Noticias relacionadas

contador