• Ha estat un dels títols més castigats per la incertesa del Brexit
  • El consens d'analistes de Bloomberg li dóna un potencial de pujades del 28%
  • Tècnicament encara és un valor que segueix sent baixista malgrat aquest rebot
  • Tot i així, l'anàlisi tècnica contempla un rebot fins als 5,4-5,5 euros

Les accions d'IAG lideren les pujades de l'IBEX-35 aquest dijous, i acumulen un rebot del 10% en l'acumulat de setembre. El valor aconsegueix així ressuscitar en borsa després del cop sofert pel Brexit, tot i que encara perd un 26% respecte al preu de tancament del fatídic 23 de juny, quan es va celebrar el referèndum al Regne Unit.

IAG

  • 2,15€
  • -0,69%
  • 1,85£
  • -0,80%

L'aerolínia cotitza amb alces al voltant del 3% en la sessió fins als 4,94 euros, tot i que encara perd un 40% en l'acumulat de l'any. Un retrocés explicat en gran part per la incertesa del Brexit, tant la que hi havia abans de la consulta com pel resultat final. Només en les sessions del 24 i 27 de juny, un cop sabut que els britànics van decidir trencar amb la Unió Europea, IAG es va enfonsar en borsa un 38%

El consens de Bloomberg recomana en general comprar: un 57% dels analistes aposta pel valor, un 32% mantenir i un 10% vendre

Els analistes encara tenen dubtes amb aquest valor, però milloren de forma important la seva recomanació. El consens de Bloomberg aposta majoritàriament comprar. Un 57% dels analistes recomana pel valor, mentre que un 32% aconsella mantenir i un 10% vendre. El consens atorga un preu objectiu de 6,33 euros, la qual cosa implica un potencial de revaloració del 28% respecte al seu nivell actual, i augmenta des del preu abans de l'última actualització de recomanacions, que estava en els 4,95 euros.

En les últimes modificacions, els preus objectius són en general més alts que la mitjana. Al setembre s'han emès recomanacions de compra BBVA (preu objectiu de 8 euros), Alphavalue (5,74 euros), Macquarie (8,06 euros), NMAS 1 Agència de Valors (6 euros) i BPI (8 euros). D'aquesta dinàmica surten RBC Capital Markets, que recomana vendre amb un preu objectiu de 4,48 euros, i Kepler Cheuvreux, que aposta per mantenir amb un preu objectiu de 4,9 euros.

ANÀLISI TÈCNICA: "SEGUEIX SENT BAIXISTA"

Tècnicament, "IAG segueix sent baixista malgrat fins i tot de les recents pujades", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. L'expert sosté que el rebot actual és lògic després de la caiguda anterior, i no cal descartar que es prolongui aquesta pujada fins a la zona de resistència dels aproximadament 5,4-5,5 euros, "referència on passaria la línia clavicular de la antiga formació baixista en cap-i-espatlles setmanal".

Per sota, cal tenir molta cura amb el valor si perfora el suport dels 4 euros, ja que "es formaria una altra figura d'implicacions baixistes per al títol", explica Rodríguez. "IAG és un títol del qual m'oblidaria a dia d'avui. Segueix sent baixista, no tenim figura de canvi de tendència i per tant estem davant un rebot més (fase de reacció) després d'una caiguda sense precedents", afegeix l'analista tècnic.

Gràfic de les accions d'IAG

contador