ep archivo   la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa
BANKINTER - Archivo

La junta general d'accionistes de Bankinter va aprovar aquest dijous la reelecció de María Dolores Dancausa com a consellera executiva, que serà ratificada pel Consell d'Administració com a consellera delegada, segons ha informat l'empresa. A més, a la junta es va votar a favor del repartiment d'un dividend complementari de 0,089 euros bruts per acció.

  • 7,33€
  • 0,25%

"Bankinter segueix mantenint un 'pay-out' del 50%, política ratificada per la junta general d'accionistes, que va aprovar la distribució de 280,1 milions d'euros com a pagament de dividends. D'aquesta quantitat, 199,8 milions ja han estat abonats a compte amb càrrec del benefici del 2022 el 29 de juny del 2022, el 21 de setembre i el 21 de desembre", destaca l'entitat.

El 30 de març s'abonarà el dividend complementari per 80,3 milions d'euros (0,089 euros bruts per acció), que eleva el dividend total brut corresponent a l'exercici 2022 fins als 0,3116 euros per títol.

El president de Bankinter, Pedro Guerrero, ha assenyalat a la junta que "després d'un any de transició", com ha estat el 2022, "entre la sortida de la pandèmia i un nou cicle expansiu", l'actual entorn està marcat per les "elevades incerteses derivades principalment de la guerra d'Ucraïna i del repunt de les tensions inflacionistes”.

Per això, estima que “durant els propers mesos, i potser anys, ens mourem en una economia en creixement, però amb inflació, tipus d'interès elevats i envoltada d'incerteses”, situació a la qual “tots ens haurem d'adaptar”.

En aquest context, la capacitat dʻinnovació del banc "juga un paper crucial en el procés dʻadaptació als temps canviants i plens dʻincertesa que estem vivint", ha afirmat el president de Bankinter.

Pel que fa al paper del sector en aquesta conjuntura, ha ressaltat que “com ja va passar durant la pandèmia, la banca està una altra vegada ajudant a solucionar un problema que podria comprometre seriosament les economies dels nostres clients més vulnerables” davant la pujada de tipus.

Ha explicat que per prevenir aquesta situació i alleujar l'impacte negatiu d'aquesta alça en alguns segments de la població, el sector va decidir secundar la proposta del Govern de facilitar la situació de les famílies de rendes mitjanes i baixes especialment castigades per l'escalada de l'Euribor, concedint-los períodes de carència, allargant els terminis d'amortització i no incloent-los en estats de morositat i dubte que els podrien ser molt costosos”.

LA VALORACIÓ DE DANCAUSA

Per part seva, María Dolores Dancausa, va fer un repàs al seu discurs a les principals xifres obtingudes pel banc el 2022, exercici durant el qual va obtenir un resultat de 560 milions d'euros, un 28% més. “Han estat uns resultats molt satisfactoris, que suposen un rècord en la nostra història i en què Bankinter ha assolit, amb un any d'anticipació, els objectius que ens havíem fixat per al 2023, aconseguint superar els beneficis anteriors a la pandèmia i previs també a la segregació de Línia Directa”.

El benefici del 2022, en paraules de la CEO, “es va assolir gràcies a l'aportació equilibrada dels diferents negocis en què operem; gràcies a la contribució dels diferents països on som presents; a l'activitat recurrent i regular de tots i cadascun; i per descomptat, gràcies a la feina perseverant i excepcional que fan les persones que componen la nostra plantilla”.

Entre les diferents línies de negoci, va destacar la contribució de Banca d'Empreses, que aporta un terç dels ingressos del banc, i de Banca Comercial, amb un pes similar incloent-hi el negoci de Banca Privada, així com el comportament positiu de Bankinter Consumer Finance, filial de crèdit al consum. Aquests negocis madurs s'uneixen als de “nou encuny”, com Portugal, Irlanda, Luxemburg, EVO Banc i Bankinter Investment, dels quals procedeix “una quarta part” dels més de 2.000 milions de marge brut.

Noticias relacionadas

contador