dl elon musk the summit 2013
Heisenberg Media via https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en

Elon Musk ha venut aproximadament 5.000 milions en accions de Tesla aquesta setmana, segons informen els mitjans internacionals aquest dijous, i afegeixen que probablement no s'ha acabat. Recordem que dissabte, el conseller delegat de Tesla va preguntar als seus usuaris de Twitter si havia de vendre el 10% de la seva participació en la companyia i aquests van respondre que sí. Des d'aleshores, Tesla ha patit fortes caigudes a la borsa, registrant aquest dimarts el seu descens més important en una jornada de l'any.

  • 168,29$
  • -1,11%

Els arxius fets públics per la Comissió de Valors i Borsa dels EUA dimecres a la tarda van mostrar que Musk va vendre més de 4,5 milions d'accions de Tesla per uns 4.997 milions de dòlars. Si compleix la seva promesa a Twitter, vendria almenys 12,5 milions d'accions més.

L'home més ric del món va preguntar als més de 60 milions de seguidors de Twitter si havia de vendre el 10% de les seves accions dissabte, i va dir que acataria els resultats. Es van emetre més de 3,5 milions de vots, i va guanyar el 'sí'. Musk tenia més de 170 milions d'accions de Tesla fins al cap de setmana, xifra que situaria una quarta part del camí per vendre el 10% d'aquestes accions.

Seria menys si Musk no compta les vendes que va fer dilluns, que formaven part d'un pla engegat el 14 de setembre, molt abans de l'enquesta de Twitter, segons informa MarketWatch. Musk va exercir 2,1 milions d'opcions que estaven a punt d'expirar i en va vendre més de 930.000, recaptant 1.100 milions de dòlars per pagar els impostos de l'exercici de l'opció.

A continuació, Musk va vendre més de 3 milions d'accions dimarts i gairebé mig milió d'accions dimecres en 215 transaccions separades que en conjunt li van reportar 3.880 milions de dòlars. A diferència de la venda de dilluns, aquestes vendes no van formar part d'una venda d'accions planificada per endavant.

Musk ja havia reconegut públicament que hauria de vendre algunes accions de Tesla per motius fiscals.

Noticias relacionadas

contador