ep archivo   antonio miguel carmona portavoz del grupo municipal socialista en el ayuntamiento de
EUROPA PRESS - Archivo

El socialista Antonio Miguel Carmona es convertirà en vicepresident d'Iberdrola Espanya, companyia presidida per Francisco Córcoles. El nomenament es produeix en plena crisi energètica i en ple enfrontament entre les companyies elèctriques i el Govern per les mesures adoptades per aquest per baixar el preu de la llum.

  • 12,18€
  • 0,62%

A Iberdrola Espanya, Antonio Carmona dependrà directament del president Córcoles.

Carmona serà nomenat durant els pròxims dies, segons ha avançat OK Diario aquest cap de setmana. Nascut el gener de 1963, és professor d'Economia i té una dilatada trajectòria política tant a l'Assemblea de Madrid com a l'Ajuntament.

Doctor en Ciències Econòmiques especialitzat en creixement econòmic i noves tecnologies, va començar la seva marxa professional donant classes a la Complutense de Madrid i a l'actualitat és professor a la Universitat CEU San Pablo. En aquest moment, l'economista no ocupa cap càrrec dins del PSOE.

CRÍTIQUES DEL PSOE I UNIDES PODEM

El PSOE i Unides Podem han carregat durament contra aquest fitxatge. El secretari d'Organització de PSOE, Santos Cerdán León, ha assenyalat que li sembla "un mal missatge el que emeten tots dos".

"No tinc res contra Iberdrola ni contra Carmona. Però si es confirma la notícia del seu fitxatge, em sembla un mal missatge el que emeten tots dos", ha escrit Santos Cerdán en un missatge a Twitter.

Diversos membres de Unides Podem també s'han pronunciat en contra d'aquesta decisió. "Les portes, al PSOE, segueixen girant. Vergonya", ha dit a Twitter el coportaveu estatal de Podem, Pablo Fernández, després de conèixer el proper fitxatge de Carmona per part de la companyia elèctrica.

El coordinador d'Aliança Verda (la formació ecologista d'Unides Podem) i diputat al Congrés, Juantxo López de Uralde, també ha parlat de 'portes giratòries'. "En plena crisi amb les elèctriques s'activen de nou les portes giratòries, i nomenen Carmona vicepresident d'Iberdrola. De debò?", ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador