ep mercedes-amg cls 53
MERCEDES-BENZ

Frenada al sector automobilístic europeu. El profit warning llançat per Daimler (-4%), matriu de Mercedes-Benz, està enfonsant al parquet la resta de fabricants del sector al Vell Continent.

BMW

  • 106,40€
  • 1,29%
  • 74,36€
  • 1,56%
  • 21,85€
  • -4,21%

El grup alemany ha modificat a la baixa les expectatives de guanys per a aquest 2018 en anticipar uns costos "més alts del que s'esperava", a més de l'impacte que tindrà la nova normativa d'emissions WTLP. Així ho ha anunciat aquest dijous l'automobilística alemanya, que espera obtenir un benefici operatiu "lleugerament per sota del nivell de 2017".

L'efecte contagi està perjudicant el DAX alemany i atropellant el sector al Vell Continent

La reacció i l'efecte contagi no s'ha fet esperar. El DAX 30 alemany és l'índex europeu que més ha caigut (-1,3%), arrossegat pel pes dels seus fabricants automobilístics sobre el selectiu (BMW -3%, Continental -3%, Daimler -4%). De fet, dels 5 valors que més cauen, 3 pertanyen a aquest sector.

En el cas de Daimler, no queia als mínims marcats avui fins al moment (57,65 euros) des de juliol de 2016. A més, des dels seus màxims de gener, l'automobilística alemanya acumula unes pèrdues del 25% al parquet.

A França, un altre selectiu amb important presència automobilística, dos dels tres valors que més cauen pertanyen al sector: Peugeot (-3%) i Valeo (-2%), amb Renault capejant fins al moment la tempesta cedint un 1,1%.

Gràfic diari de Daimler des del començament de 2018

ELS EUA JA VA DONAR ESCAC A LES AUTOMOBILÍSTIQUES EUROPEES

El sector dels automòbils de gran part del món va posar el fre el passat 24 de maig. Les principals fabricants cotitzades van reaccionar Al parquet a la possibilitat que el Govern nord-americà imposi nous aranzels a vehicles importats.

BMW (-2,6%), Daimler (-2%), Volkswagen (-1,6%), Porsche (-3%), Audi (-1%), Ferrari (-1%) i Peugeot (-1,5%), van ser alguns dels grans afectats davant els possibles aranzels dels EUA, entre els quals destaquen les fabricants alemanyes. De fet, BMW i Mercedes, venen el 15% de tota la seva producció en sòl nord-americà. En el cas d'Audi, el percentatge baixa fins a un 12% i en el de Volkswagen, a un 5%.

La preocupació aranzelària també s'ha notat a Àsia, on destaquen la caigudes de Toyota (-3%), Honda (-3%) i Nissan (-2%) a l'índex Nikkei, a més de la caiguda de Hyundai (-3%) i Kia (-3%) al KRX sud-coreà.

Els nous aranzels que estarien estudiant imposar els EUA i ja estan sacsejant la indústria de l'automòbil mundial estarien justificats per raons de seguretat nacional. L'Administració de Trump es veuria emparada per la Secció 232, a la qual ja va recórrer per imposar els aranzels de l'acer i l'alumini.

Noticias relacionadas

contador