ep viviendas
EUROPA PRESS - ARCHIVO

El preu de l'habitatge de segona mà va tancar el primer trimestre de l'any amb un descens del 0,4%, amb el metre quadrat a 1.734 euros, segons les dades de 'Hogaria.net'.

Al març, els pisos de segona mà van notar una reducció de preu del 0,2% respecte al mes precedent, cosa que no impedeix que en la comparació anual, sobre el mateix període de l'any anterior, el saldo encara mostri una pujada del 2,9%.

No obstant això, el portal indica que el primer trimestre de l'any "confirma" la tendència vers la moderació dels preus que han estat reflectint els pisos de segona mà, i això a més abans de registrar l'efecte, "o un impacte mínim", de la crisi sanitària i l'estat d'alarma.

'Hogaria.net' considera que l'efecte d'aquesta crisi sobre el sector residencial de segona mà "s'anirà veient durant els pròxims mesos". Segons pronostica, "la incertesa que es generarà després del període de confinament suposarà molt probablement una baixada notable del preu de l'habitatge de segona mà".

De moment, durant els tres primers mesos de l'exercici, els habitatges de segona mà encara van registrar pujades de preu a 26 províncies i una evolució dispar entre les dues grans ciutats.

MADRID PUJA, BARCELONA BAIXA

Així, mentre a Madrid els pisos de segona mà van pujar un 0,2% de preu fins al març, a Barcelona van baixar en la mateixa proporció, un 0,2%. Així, el metre quadrat de l'habitatge de segona mà se situa a 3.694 euros en el cas de la capital i en 3.656 euros a la Ciutat Comtal.

Balears, Barcelona i Biscaia continuen sent els llocs més cars per comprar un pis de segona mà, amb preus per sobre dels 3.000 euros per metre quadrat.

En canvi, l'habitatge de segona mà més econòmic es troba a Lleó, Ciudad Real, Badajoz, Palència i Càceres, amb preus d'entre 1.141 i 1.232 euros per metre quadrat.

Noticias relacionadas

contador