ep arcelormittal
ARCELORMITTAL. - Archivo

ArcelorMittal s'ha passat de prudent. En aquesta frase es condensa l'opinió generalitzada dels analistes. I el mercat la castiga per això. Els títols de la siderúrgica es desplomen un 30% aquesta setmana d'una ampliació de capital de 1.850 milions que tots qualifiquen d'“innecessària”.

  • 23,58€
  • -2,00%

Els experts de Seeking Alpha, col·laboradors habituals de CNBC, veuen en aquest “un moviment massa dil·lutiu” per part de la siderúrgica més gran del món. Malgrat això, i malgrat que anticipin que al segon trimestre la companyia toqui fons, creuen que està “significativament massa barata i infravalorada”.

Això últim pot deure's a la falta de claredat sobre quan arribarà un rebot sostenible als preus de l'acer. Més enllà d'això, la firma espera que la demanda de construcció segueixi afeblida d'aquí als pròxims anys.

L'anèmic estat de l'acer en aquests moments pot fer que la UE doni un cop de mà a Arcelor. Segons informa Bloomberg, el Vell Continent ha amenaçat a Turquia amb imposar aranzels sobre el seu acer, que ven a un cost molt més baix que la cotitzada de l'Ibex.

L'assumpte ja és en mans de la Comissió Europea, braç executor de Brussel·les. Des de 2017, l'organisme comunitari ha imposat aranzels a l'acer importat de la Xina, Rússia, Ucraïna, el Brasil i l'Iran per assegurar la competitivitat del mercat.

JA HA PERDUT L'IMPORT DE L'AMPLIACIÓ (I MÉS)

El més cridaner és que Arcelor ha arribat a perdre en només dues sessions (-20%) just el capital que té planejat recaptar amb aquesta ampliació. A més, l'anunci ha arribat en un moment per a molts desconcertant, just després de publicar resultats i de rebre una rebaixa de ràting de Moody’s.

Des de Credit Suisse opinen que la siderúrgica podria haver arribat als 7.000 milions de deute per a 2022, un objectiu que ara sembla més complicat si Arcelor es veu obligada a usar la línia de crèdit de 3.000 milions a un any que ha reunit a l'abril.

Des d'un aspecte tècnic, l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, es pregunta si Arcelor es dirigeix o no als seus mínims històrics després d'aquest moviment. Arcelor cau un 45% l'any i, “rebots a part, les importants caigudes dels seus títols no auguren res de bo, sobretot perquè ja sabem com les gasta aquest títol quan decideix posar-se a caure”.

Noticias relacionadas

contador