ep cristiano ronaldo
Marco Alpozzi/Lapresse via ZUMA / DPA - Archivo

Les accions del Manchester United que cotitzen als Estats Units s'han disparat gairebé un 15% en conèixer-se la notícia de la marxa d'una de les grans estrelles, el portuguès Cristiano Ronaldo. Totes les mirades es dirigeixen, a més, cap a l'històric club després de filtrar-se que els propietaris, la família Glazer, estarien sospesant posar-ho a la venda.

Aquest dimarts a última hora el Manchester sorprenia amb la notícia de la rescissió del contracte del davanter lusità "amb efecte immediat" i per "acord mutu", segons ha detallat en una nota, que s'ha conegut alhora que la família Glazer ha posat sobre la taula, una altra vegada, la possible venda del club.

“Cristiano Ronaldo deixarà el Manchester United de mutu acord i amb efecte immediat“, ha indicat el club en un comunicat que s'ha conegut en plena celebració del Mundial de Qatar.

Però el cert és que la decisió s'ha adoptat després de les dures crítiques de Ronaldo cap al club a la televisió, concretament a TalkTV, on va criticar els 'Diables Roigs' i l'entrenador, qui va assegurar que no respecta. "Quan vaig firmar pel United esperava que alguna cosa hi hagués canviat, però em vaig sorprendre per malament. Ara mateix no està al més alt nivell, no s'han mogut, és com si se'ls hagués aturat el rellotge", va dir entre altres coses.

La intenció de Ronaldo era haver abandonat el club a l'estiu, davant del seu desig de jugar la Champions, però no hi va haver acord. Tot i això, ara sembla que els inversors han rebut de bon grau la seva marxa. I és que l'elevada fitxa de Ronaldo era un llast per al Manchester. Les accions van passar de caure un 1% a pujar gairebé un 15% al ​​tancament als Estats Units.

POSSIBLE VENDA DEL CLUB

Poc després que es conegués la sortida de Ronaldo, s'ha filtrat que els propietaris nord-americans de l'equip, la família Glazer, volen vendre les seves accions al club de la Premier League o explorar-ne altres alternatives, com ara l'entrada d'algun inversor per a la remodelació de l'estadi i de les infraestructures.

"Mentre busquem continuar construint la història d'èxit del club, la junta directiva ha autoritzat una avaluació exhaustiva de les alternatives estratègiques", han dit Avram Glazer i Joel Glazer, copresidents executius i directors del Manchester United, en un comunicat donat a conèixer també aquest dimarts. "Avaluarem totes les opcions per assegurar que servim millor els nostres fans", han apuntat.

The Raine Group està assessorant el Manchester United en el procés, mentre que Rothschild and Co. actua com a assessor financer de la família Glazer.

Els experts estimen que la venda de la totalitat o part del Manchester United atrauria probablement un gran nombre d'inversors de renom, tenint en compte que el mes de maig passat el Chelsea FC va ser venut al multimilionari nord-americà Todd Boehly i a l'empresa de capital risc Clearlake Capital en una operació de 4.250 milions de lliures, després d'un procés competitiu de subhasta.

Bloomberg News va informar a l'agost que els Glazer considerarien la venda d'una participació minoritària al Manchester United i que l'operació podria valorar el club en uns 5.000 milions de lliures.

contador