ep sede en madrid en avenida america de naturgy
NATURGY

El Consell de Ministres ha autoritzat l'OPA voluntària i parcial de el fons australià IFM per quedar-se amb fins al 22,69% del capital de Naturgy. Això sí, està condicionada al fet que en un termini de cinc anys de la liquidació de l'OPA el fons ha de donar suport a les inversions de la societat en projectes de transició energètica a Espanya que contribueixin a generar valor, així com a mantenir el domicili i seu de la companyia a Espanya, així com "una part significativa" de la plantilla.

  • 20,10€
  • -0,20%

L'operació d'IFM per entrar al capital de Naturgy ha estat aprovada a proposta del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital. En roda de premsa, la vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha afirmat que es tracta d'una operació "singular" sobre una empresa que és "estratègica", i que, tot i donar la "benvinguda" a la inversió estrangera, ha de ser concebuda com una "oportunitat que ajudi a consolidar amb robustesa el marc normatiu i la transició energètica" i amb "garanties i cautela".

A més, IFM haurà de recolzar una política de dividends "prudent" i una política d'endeutament extern que permeti mantenir aquesta ràtio, sense superar els nivells recomanats per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Igualment, IFM no podrà donar suport a cap proposta de desinversió diferent de les reflectides al pla estratègic que es presenti i que impliqui perdre el control de les filials amb què el grup realitza les seves activitats estratègiques a Espanya. Tampoc podrà recolzar l'exclusió de Naturgy de les borses espanyoles durant els propers tres anys. L'incompliment de les condicions per IFM suposarà la revocació de la inversió i suposarà una infracció "molt greu", ha incidit Ribera.

IFM va presentar a principis de febrer davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la sol·licitud d'autorització, incloent-hi el fullet, de la seva oferta pública voluntària i parcial per quedar-se amb fins al 22,69% del capital social de Naturgy. L'operació, a més del vistiplau de la CNMV, havia de comptar amb aquesta autorització de Consell de Ministres, a causa de la normativa de blindatge aprovada l'any passat pel Govern per la crisi de la Covid-19, que permet al l'Executiu vetar la compra per un inversor estranger de més d'un 10% d'una empresa espanyola d'un sector estratègic.

L'oferta d'IFM, condicionada a assolir un nivell mínim d'acceptació de, almenys, el 17% del capital social de l'energètica, ha reduït el seu preu fins als 22,07 euros per títol, des dels 23 euros inicials, després de descomptar els dos dividends abonats per Naturgy als seus accionistes des que es va anunciar l'oferta. Així, se situa actualment tot just un 1,7% per sobre del preu de cotització de la companyia, els títols s'intercanvien al mercat aquest dimarts als 22,69 euros.

El fons també ha reiterat la seva vocació de permanència com a accionista de llarg termini, així com la seva intenció de comptar amb representació en el consell d'administració. A més, IFM va traslladar al grup energètic el seu suport a la transició energètica i a les inversions necessàries, així com el seu suport a una política de dividends sostenible.

Noticias relacionadas

contador