ep imagen de archivo de cruceros en el puerto de santa cruz de tenerife
CEDIDO POR LA AUTORIDAD PORTUARIA - Archivo

El Govern ha ampliat la prohibició d'entrar en ports espanyols de creuers i vaixells de passatgers procedents de qualsevol altre país amb la nova pròrroga de l'estat d'alarma a Espanya i fins que aquest conclogui "per limitar la propagació i el contagi del coronavirus".

Així ho estableix una Ordre del Ministeri de Transports que el BOE publica aquest dijous, que s'amplia aquesta prohibició aprovada inicialment el 12 de març i que finalitzava a les 23.59 hores d'aquest dijous 9 d'abril.

L'ordre manté la prohibició d'entrar als ports espanyols a tot vaixell de passatge de transbord rodat i vaixells de passatge que prestin servei de línia regular entre ports d'Itàlia i Espanya que hagin embarcat passatgers en port italià.

Així mateix, es prorroga la prohibició d'entrar a ports espanyols dels vaixells de passatge tipus creuer procedents de qualsevol port.

Aquestes prohibicions entraran en vigor a partir de les 00.00 hores d'aquest divendres 10 d'abril i estaran vigents fins a la finalització de l'estat d'alarma o fins que existeixin circumstàncies que justifiquin una nova Ordre que modifiquin els termes de la present.

A la seva ordre, el Ministeri de Transports indica que des de Sanitat es considera "necessari" prorrogar aquestes prohibicions davant l'evolució de l'epidèmia i pel fet que els creuers procedents de qualsevol port "suposen encara un elevat risc de propagació i contagi del coronavirus, sobretot quan l'activitat dels passatgers està afectada a Espanya per les restriccions a la circulació de les persones fixades al Decret pel qual es va establir l'estat d'alarma".

No ha ampliat la prohibició d'entrar a ports espanyols de creuers i vaixells de passatgers procedents de qualsevol altre país davant la nova pròrroga de l'estat d'alarma a Espanya i fins que aquest conclogui "per limitar la propagació i el contagi del coronavirus".

Noticias relacionadas

contador