ep trabajadores de alcoa se concentran en apoyo al comite de empresa de la planta de san cibrao
Carlos Castro - Europa Press

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha convocat per a aquesta tarda la taula multilateral d'Alcoa (de manera telemàtica a partir de les 20,30 hores) ja que entre comitè i empresa no han aconseguit tancar un acord, després que aquest dimecres finalitzés el període de consultes de l'acomiadament col·lectiu de 534 treballadors de la planta d'alumini.

A més, representants dels treballadors i empresa han suspès fins al dijous (a partir de les 10,00 hores) la reunió que mantenen des del matí del dimarts davant la falta de consens en més de 24 hores i sense haver signat les actes del final del període de consultes de l'ERO.

Alcoa manté el seu propòsit de frenar les cubes i aposta per l'aplicació d'un ERO o un ERTO, cosa a la qual els treballadors es neguen, i reclamen que accedeixi a la venda del complex de Mariña a Liberty House, l'inversor interessat.

El comitè ha denunciat que els treballadors estan "sols" i "abandonats per les administracions" mentre Alcoa no desisteix de l'ERO.

Per part seva, el vicepresident de la Xunta de Galícia en funcions, Alfonso Rueda, ha avisat aquest dimecres que el Govern gallec serà "estricte" a l'hora d'analitzar l'autorització de l'ERO d'Alcoa i li ha demanat a l'empresa que "continuï negociant" de cara a aconseguir una possible venda de la planta.

En aquesta línia, el delegat del Govern a Galícia, Javier Losada, ha demanat aquest dimecres a Alcoa "deixar pas", al mateix temps que ha cridat al Govern gallec a ser "extremadament rigorós" a l'hora d'autoritzar l'ERO d'Alcoa, ja que considera que hi ha "molts dubtes" sobre la seva legalitat.

Noticias relacionadas

contador