ep la vicepresidenta y ministra de asuntos economicos y para la digitalizacion nadia calvino
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

La ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha presentat aquest dimarts les noves mesures urgents del Govern per donar suport a la solvència empresarial en matèria tributària. Entre aquestes hi destaca el blindatge a les companyies en risc d'OPA, que ara s'amplia també a inversors de la UE.

El Govern tindrà així l'última paraula si una companyia estrangera vol controlar o adquirir un cert protagonisme (per sobre del 10% del capital social) en una espanyola basant-se en l'interès estratègic d'aquesta.

La novetat és que, fins ara, aquest blindatge només protegia les empreses espanyoles d'empreses no pertanyents a la UE. Ara, l'Executiu de Sánchez amplia el veto també a les empreses de la UE, com a mínim fins al 30 de juny de 2021.

Calviño ha matisat que aquesta nova mesura s'aplicarà als inversors europeus que vulguin prendre el control o comprar una participació important en societats cotitzades a través d'operacions que superin els 500 milions d'euros.

Aquest escut protegeix només a aquelles companyies considerades estratègiques a criteri del Govern, com les encarregades de gestionar infraestructures estatals (energia, transport, aigua, sanitat, comunicacions, mitjans de comunicació, tractament o emmagatzematge de dades, aeroespacial, de defensa, electoral o financera...), les que subministren consums fonamentals (elèctriques i hidrocarburs) i aquelles amb accés a dades personals.

Noticias relacionadas

contador