ep archivo - grifols y mondragon se alian para desarrollar tecnologia aplicada al sector salud
GRIFOLS - Archivo

Grifols i GIC, fons sobirà de Singapur, han tancat un acord definitiu pel qual GIC invertirà uns 1.000 milions de dòlars en Biomat USA, filial nord-americana 100% propietat de Grifols. Com a resultat d'aquesta transacció, GIC es convertirà en un inversor estratègic per Grifols amb una participació minoritària en Biomat USA mitjançant l'adquisició d'accions preferents sense dret a vot de nova emissió.

  • 8,38€
  • -3,26%
  • 5,91€
  • -2,96%

Biomat és una empresa líder en recol·lecció de plasma, amb una xarxa de 296 centres d'obtenció de plasma als EUA.

Grifols ha precisat que seguirà controlant tots els aspectes relacionats amb la gestió de Biomat i l'operativa dels centres. Tot el plasma recollit als centres de Biomat i les seves filials seguirà sent subministrat a Grifols per a la producció de medicaments plasmàtics mitjançant un contracte a llarg termini.

"És un plaer donar la benvinguda a GIC com a inversor estratègic per seguir dinamitzant i potenciant la nostra actual xarxa de centres de plasma als EUA, que constitueixen un clar avantatge competitiu. Aquesta operació dona suport al model de negoci de Grifols, i la nostra estratègia en l'obtenció de plasma, juntament amb una sòlida cartera d'innovació orientada al tractament de malalties més enllà de les teràpies derivades del plasma. la demanda de proteïnes plasmàtiques de Grifols és molt robusta i els nostres esforços segueixen centrats en respondre de la millor manera possible a les necessitats de pacients i professionals de la salut", ha declarat Víctor Grífols Deu, coCEO de Grifols.

Grifols destinarà els fons procedents de la inversió realitzada per GIC en la seva totalitat per amortitzar deute, en el marc del compromís assumit de reduir progressivament el seu palanquejament.

Durant el primer trimestre de 2021, el deute financer net s'ha situat en 6.200,5 milions d'euros i la ràtio de deute financer net sobre EBITDA a 5,1 vegades com a resultat de les adquisicions de centres de plasma a BPL i Kedrion i de la transacció de Gigagen.

El tancament de la inversió estratègica de GRC en Grifols està subjecta a certes condicions, incloent-hi l'obtenció de autoritzacions reguladores aplicables, com ara el Comitè per al Control de les Inversions Estrangeres als Estats Units (CFIUS, per les sigles en anglès).

Grifols ha comptat en aquesta operació amb l'assessorament legal d'Osborne Clarke i Proskauer Rose i amb Nomura Securities International com a assessor financer. GIC ha comptat amb Dechert com a assessor legal.

Noticias relacionadas

contador