ep luz electricidad
EUROPA PRESS - Archivo

El dèficit de tarifa provisional del sistema elèctric es va situar en 1.769 milions d'euros en la setena liquidació, corresponent al mes de juliol, segons ha informat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Aquesta xifra de dèficit provisional del sistema elèctric a juliol és un 28% inferior als 2.466 milions d'euros que es va registrar en la mateixa liquidació de l'any passat.

El total d'ingressos del sistema va ascendir a 7.743 milions d'euros, mentre que el conjunt de costos es va situar en 9.512,8 milions d'euros. Atès que els ingressos han estat insuficients per a cobrir tots els costos reconeguts, s'ha calculat un coeficient de cobertura (la relació entre els costos que es poden pagar amb els ingressos disponibles i els que s'haurien de pagar amb càrrec a les liquidacions provisionals) el resultat de les quals és del 77,9%.

La demanda en consum es va situar en 111.250 gigavats hora (GWh) al mes de juliol.

En relació amb els punts de subministrament, al final de 2019 en el mercat elèctric van arribar a 29,5 milions de punts de subministrament. El 62,6% (18,5 milions de punts) van ser subministrats per un comercialitzador al mercat lliure, mentre que el 37,4% restant (11 milions de punts) el va subministrar un comercialitzador de referència mitjançant el denominat PVPC.

Noticias relacionadas

contador