ep nuevo presidentecorte ingles jesus nunola rosa
Europa Press

El Corte Inglés ha venut la seva cadena especialitzada en productes i serveis òptics i d'audició Óptica2000, que compta amb una xarxa de 106 botigues a Espanya i dos a Portugal, al grup holandès GrandVision, segons han anunciat aquest dimecres les dues companyies en un comunicat conjunt.

L'import de l'operació no ha estat revelat, encara que ambdues parts han explicat que s'ha tancat a través d'un acord que proporcionarà noves oportunitats de creixement a Óptica2000 i reforçarà la quota de mercat de GrandVision a Espanya.

GrandVision, que ha valorat especialment el posicionament d’Óptica2000 al mercat nacional, conservarà la marca espanyola, a més de la seva marca ja existent +Vision. A més, l'operació permetrà al grup holandès generar sinèrgies integrant les seves operacions i cadena de subministrament, a la vegada que impulsa el desenvolupament d’Óptica2000. Aquesta combinació enfortirà la posició de GrandVision al mercat espanyol.

Segons El Corte Inglés aquest acord suposa un pas més dins de la seva política d'especialització, en cedir la gestió d'aquests espais al líder minorista d'òptiques. I és que GrandVision ha acordat modernitzar i reformar les botigues d’Óptica2000 ja existents i obrir nous establiments dins de la xarxa d'El Corte Inglés durant els propers anys.

GrandVision ha acordat modernitzar i reformar les botigues d’Óptica2000 ja existents i obrir nous establiments dins de la xarxa d'El Corte Inglés

La plantilla d'Óptica2000, integrada per més de 800 empleats, no es veurà afectada per l'operació i seguirà prestant els seus serveis professionals als centres habituals.

Óptica2000 es va fundar el 1976 a Barcelona i és el quart minorista òptic més gran del mercat espanyol, amb una xarxa de 106 botigues a tot Espanya i dos a Portugal. La majoria d'aquests establiments es troben als grans magatzems d'El Corte Inglés amb forta presència a Madrid i Catalunya.

Óptica2000 va generar ingressos de 83 milions d'euros durant l'exercici fiscal 2017. El seu model de negoci se centra en oferir productes òptics i audiòfons d'alta qualitat amb un posicionament d'alta gamma, a més de proves visuals i d'àudio especialitzades.

MAJOR OFERTA PER ALS CLIENTS

El conseller delegat d'El Corte Inglés, Víctor del Pozo, ha destacat que aquesta operació suposa una "bona oportunitat" per avançar en el compromís d'especialització, ja que la gestió d’Óptica2000 estarà en mans d'un dels líders mundials del sector, la qual cosa permetrà a la cadena iniciar una nova fase de creixement. "D'altra banda, també ens permetrà ampliar l'assortiment i l'oferta als clients, ja que tot el catàleg del nou operador estarà disponible dins el Marketplace d'El Corte Inglés, ampliant així la nostra proposta comercial al canal en línia", ha assenyalat.

Per la seva banda, el conseller delegat de GrandVision, Stephan Borchert, ha ressaltat que Óptica2000 és un negoci ben establert amb una base de clients molt lleial, i la seva adquisició al costat del negoci +Vision permet al grup oferir solucions d'alta qualitat per a la cura dels ulls en tots els segments del mercat espanyol.

"Estem molt entusiasmats d'enfortir la nostra posició a l'important mercat espanyol a través d'aquesta adquisició, i també ens beneficiarem de l'alta fidelitat dels clients d'El Corte Inglés i de les excel·lents ubicacions de les botigues", ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador