ep corte ingles 20181105140302
EUROPA PRESS - Archivo

El Corte Inglés analitza "constantment" totes les oportunitats de negoci que sorgeixin, entre elles obertures, transformacions o tancaments selectius d'establiments, alhora que ha reconegut que alguns oberts entre 2006 i 2012 han funcionat "per sota de les expectatives".

"Des del 2006 fins al 2012 vam portar a terme una estratègia d'expansió intensiva per ampliar la nostra presència a Espanya. Alguns d'aquestes noves obertures es van situar en àrees significativament afectades pel període de recessió i han funcionat per sota de les expectatives", reconeix el gegant de la distribució al fullet per a l'emissió de bons de 600 milions d'euros remès a la Borsa d'Irlanda.

Tot i que no preveu obertures "rellevants" en un futur pròxim, la companyia està estudiant oportunitats de negoci sense descartar tancaments selectius.

Recentment, Standard & Poor's ja va advertir que El Corte Inglés està exposat a la volatilitat derivada de l'estacionalitat -una part important del resultat brut d'explotació (EBITDA) es genera durant el quart trimestre-, i va constatar en aquest sentit alguns riscos de concentració, ja que les deu botigues principals de la companyia representen al voltant del 40% de l'EBITDA del grup.

D'altra banda, segons explica al fullet, el grup ha ampliat selectivament durant els últims anys les seves activitats internacionals mitjançant la comercialització de productes de marques pròpies a través de minoristes internacionals i l'obertura de botigues Sfera i agències de viatges a països estrangers.

"El nostre objectiu és continuar augmentant la generació de flux d'efectiu a través de les nostres iniciatives per augmentar les vendes i millorar la rendibilitat, la qual cosa permetrà a El Corte Inglés augmentar el seu flux d'efectiu disponible per al despalanquejament", assenyala la companyia.

El grup presidit per Jesus Nuño de la Rosa ressalta que l'enfocament continu en el control de despeses i l'eficiència apunta a millorar "encara més" els marges del resultat brut d'explotació (EBITDA).

Així, la companyia confia que l'augment de l'EBITDA, juntament amb un programa limitat de despeses de capital i els esforços continus per optimitzar el capital de treball, generin una "forta generació de flux d'efectiu", al qual se sumaria la venda d'actius no estratègics per donar suport al despalanquejament.

PROPIETATS VALORADES EN MES DE 17.000 MILIONS

El gegant de la distribució espanyola ha destacat que compta amb una "valuosa" cartera d'immobles, a causa de la seva privilegiada posició, que són gairebé totes de la seva propietat i que estan repartits a les principals ciutats espanyoles.

D'aquesta manera, El Corte Inglés compta amb més de 10 milions de metres quadrats de superfície total construïda, una de les més grans d'Europa, i que ha estat taxada per Tinsa en 17.147 milions d'euros el 28 de febrer d'aquest any.

El 32% de les propietats immobiliàries se situen a Madrid, mentre que el 10% es localitzen a Barcelona, ​​el 6%, a València i Màlaga, el 4%, a Sevilla i el 42%, en altres regions espanyoles.

POSSIBLE RESTRICCIO DEL DIVIDEND

"Tenim un perfil financer sòlid i una base d'actius ben invertida", ha ressaltat el grup, que, d'altra banda, avisa els inversors que podria restringir el dividend a 75 milions anuals amb l'objectiu de reduir deute.

Respecte a l'estratègia del futur de la companyia, El Corte Inglés aposta per millorar la seva eficiència operativa i elevar "encara més" els marges operatius.

Així, els pilars estratègics per aconseguir aquests objectius són: la generació de trànsit a través de vendes omnicanals, l'"excel·lent" servei al client i el valor afegit a les marques, que els permetrà diferenciar-se dels seus competidors, especialment els minoristes en línia i els especialistes.

Noticias relacionadas

contador