• El consell ha decidit nomenar vicesecretari Juan Moral, responsable de l'Assessoria Jurídica d'El Corte Inglés.
el corte ingles presidente nuno rosa
El Corte Inglés

El president d'El Corte Inglés, Jesús Nuño de la Rosa, ha presentat al Consell d'Administració un ambiciós pla per rellançar el Grup, que ha merescut el suport del Consell. Aquesta era una de les propostes que tenia Dimas Gimeno, anterior president dels grans magatzems.

El consell d'administració ha aprovat la creació de la comissió de nomenaments i retribucions. També s'han proposat la creació d'una comissió de responsabilitat social corporativa i la regulació del comitè de direcció, entre altres millores de govern corporatiu.

Així mateix, s'han anunciat normes sobre conflictes d'interès per a administradors, directius i empleats. El consell ha decidit nomenar vicesecretari Juan Moral, responsable de l'Assessoria Jurídica d'El Corte Inglés.

El passat 14 de juny, el consell d'administració va destituir Dimas Gimeno com a president d'El Corte Inglés. L'òrgan de govern de la companyia va considerar necessari un canvi de lideratge per afrontar els reptes de futur i impulsar una nova etapa de creixement.

Una decisió que el mateix Dimas Gimeno no va acceptar i que la va portar als tribunals. L'expresident dels grans magatzems Dimas Gimeno va interposar als jutjats de plaça de Castilla una demanda sol·licitant la suspensió cautelar de l'acord adoptat pel consell d'administració fa uns dies, que implicava el seu cessament com a president. Si tira endavant, Gimeno tornarà a ser president.

Així mateix, el proper 12 de juliol està convocat un consell extraordinari proposat per Gimeno. L'ordre del dia d'aquesta trobada contempla un pla de successió a la presidència; la necessitat d'adaptar la companyia a les normes de bon govern i la constitució de la comissió de nomenament i retribucions.

Noticias relacionadas

contador