corte ingles jesus nuno rosa33
El Corte Inglés

El Corte Inglés pagarà un 3% fix anual per les seves bons a cinc anys i mig. Els grans magatzems han conclòs la col·locació de bons sènior de 600 milions d'euros aquest divendres cap a les 14.00 hores. El Corte Inglés ha informat que la demanda en el rang sol·licitat ha superat en més de dues vegades l'oferta.

L'emissió, dirigida a inversors qualificats, ha comptat amb un fort suport de la comunitat inversora tant nacional com internacional, tal com ha informat la companyia. Els fons s'utilitzaran per amortitzar deute. "Aquesta operació representa un pas més en l'estratègia del Grup de diversificar les fonts de finançament", comenten des de la companyia.

El gegant de la distribució destinarà els ingressos de l'oferta a fer front als venciments dels pagarés d'empleats amb un reemborsament anterior a l’abril 2019. Així mateix, el Grup cancel·larà el préstec-pont signat el gener d'aquest any i l'import màxim actual del qual és de 765 milions d'euros.

L'import de l'emissió de bons, 600 milions d'euros, és inferior al previst inicialment -superava els 1.000 milions d'euros-, en haver-se amortitzat deute per la venda d'immobles i per la generació de caixa. Així, el crèdit-pont signat el gener d'aquest any per 1.200 milions d'euros s'ha reduït fins a un import màxim actual de 765 milions d'euros.

Bank of America Merrill Lynch i Goldman Sachs International han actuat com bancs col·locadors de l'operació, i onze entitats de primera línia hi han participat com bookrunners de l'emissió (Santander, Banc de Sabadell, Bankia, BBVA, BNP Paribas, CaixaBank, Credit Suisse, Crédit Agricole CIB, Deutsche Bank, Société Générale i UniCredit Bank). Com assessors de l'operació hi han participat Rothschild i Cuatrecasas.

El Corte Inglés va obtenir la setmana passada una 'avaluació' en el primer esglaó del bo escombraries per part de S&P i Moody's, i va començar dilluns passat un 'road show' entre inversors institucionals, amb presentacions a les principals places europees (Londres, Frankfurt, París i Amsterdam) i en ciutats espanyoles com Madrid, Barcelona i Bilbao. La companyia va començar la col·locació dels bons aquest dijous, però no han pogut tancar-la fins aquest divendres, per les dificultats del mercat, segons fonts financeres.

El gegant de la distribució va arribar a un acord amb les entitats Banc Santander, Bank of America Merrill Lynch i Goldman Sachs que contemplava un préstec-pont de 1.200 milions d'euros, l'import del qual ara s'ha reduït, a dotze mesos i amb dues opcions de extensió, fins a un venciment màxim de dos anys; un préstec de 1.450 milions d'euros, a un termini de cinc anys, i una línia de crèdit de fins a 1.000 milions d'euros, a un termini de cinc anys.

Entre les opcions que estudiava el grup en aquest moment per reemplaçar el préstec pont per finançament a mitjà i llarg termini figurava acudir als mercats de capitals mitjançant una emissió de bons pel mateix import, tot i que ara s'ha reduït gràcies a la desinversió d'actius.

L'operació suposa una fita en la història financera de la companyia, ja que "es tracta de la primera emissió amb ràting assignat i que ha estat presentada als mercats amb notable èxit", segons ha comunicat l'empresa. No obstant això, no és la primera vegada que acudeix als mercats a la recerca de finançament, ja que el gener de 2015, a través de la seva filial Hipercor, va llançar una emissió de bons sènior per import de 500 milions d'euros a Irlanda, amb venciment el gener de 2022, amb la garantia del gegant de la distribució i amb un cupó anual de 3,875%.

Així mateix, la companyia compta amb un programa de pagarés al Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF), on s'ha ampliat el límit d'emissió de 300 milions d'euros a 500 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador